Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

S Relaxem okolo světa během jednoho měsíce

A máme tu červenec!  Dětmi dlouho očekávaný měsíc, je to přeci první měsíc velkých, letních prázdnin. Všichni žáci se na něj těšili, aby si mohli konečně odpočinout od školy, ranního vstávání a domácích úkolů. My v Relaxu však nezahálíme ani o prázdninách a v měsíci červenci, jsme se rozhodli měsíční program věnovat cestování. Ať už po České Republice nebo do cizích zemí a světadílů. Cílem tohoto měsíce pro nás bylo, aby klienti i zájemci o službu přišli na nové aktivity, které můžou dělat ve svém volném čase během prázdnin a aby si také uvědomili kulturní odlišnosti mezi lidmi. Což se nám hezky podařilo, nejen díky skupinovému povídání, ale také díky diskuzím probíhajících při tvoření a hrách.

V PoHoDě jsou prázdniny v pohodě

V červenci jsme se v Nízkoprahovém klubu PoHoDa věnovali tématu „Prázdniny v pohodě“. V rámci tohoto tématu si uživatelé klubu rozšířili obzory v problematice bezpečného trávení volného času. Získané poznatky si mohli klienti ověřit i na výletech, kterých bylo v tomto měsíci klubem zorganizováno hned několik.

V PoHoDě finančně pomohli klientovi v tíživé situaci

V červenci jsme v Nízkoprahovém klubu v Hořicích řešili nenadálou situaci klienta, se kterým jsme poslední měsíce pracovali na hledání pracovního místa. Pomohli jsme mu nejen naší službou, ale také finančně.

Loupežnický med z Jičína.

Med kolážPod tímto názvem prodává Městské informační centrum Jičín med, který pochází z našich včel. Turisté si tak mohou odvézt sladkou a zdravou památku na pobyt ve městě a jeho okolí.

V Relaxu je prevence cool

V Nízkoprahovém klubu Relax jsme se v červnu zaměřili na téma „Prevence je cool“, kterým jsme chtěli našim klientům rozšířit obzory ohledně dodržování bezpečnosti a chování v rizikových situacích. Uživatelé naší služby měli možnost si získané vědomosti následně ověřit při praktických nácvicích, které v klubu probíhaly průběžně celý měsíc.

Relax na návštěvě na obvodním oddělení Policie ČR v Nové Pace

S klienty našeho klubu jsme se 26. června zúčastnili exkurze na obvodním oddělení Policie České republiky v Nové Pace, kde pro nás byl připraven bohatý program. Dozvěděli jsme se mnoho nových informací a mohli jsme si vyzkoušet část výstroje příslušníků policie.

V PoHoDě je zdraví na prvním místě

V měsíci červnu se klienti nízkoprahového klubu PoHoDa věnovali tématu „Ve zdravém těle, zdravý duch“. Cílem tématu bylo, aby se klienti orientovali v problematice zdravého životního stylu.

V Exitu kvetla láska po celý červen

V měsíci červnu jsme se zaměřili na dospívání, vztahy, lásku a situace, které jsou s nimi spojené. A protože láska prochází také žaludkem, učili jsme se připravovat dobré jídlo a pití.

Děkujeme za darování ledničky, pračky a kočárku pro dvojčata!

Před nedávnem jsme uveřejnili na FB prosby o darování pračky, ledničky a kočárku pro dvojčata. Vše jsme sháněli pro dvě rodiny s dětmi v nouzi. Všechny věci již máme přislíbené. Děkujeme Vám za sdílení našich proseb. Díky Vám se podařilo věci sehnat s opravdu velkou rychlostí. V příštím týdnu je rodinám dopravíme. Děkují zaměstnanci Oblastní charity Jičín!

Vedoucí NZDM dostala služební vůz.

Mája předání autaAž do této chvíle musela vedoucí našich nízkoprahových klubů pro děti a mládež používat při přesunech mezi pracovišti v Jičíně, Hořicích a Nové Pace soukromé auto. Díky nadaci V.A.K.U.B. ale dostala služební vůz. DĚKUJEME!