Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Prosba o pomoc pro maminku se třemi dětmi.

Prosíme Vás o pomoc pro těhotnou maminku v nouzi s dalšími 3 nezl. dětmi, kterou opustil její manžel.
Maminka žije s dětmi v malé garsonce v Nové Pace. Nejstarší dítě je předškolák a finanční situace i s ohledem na odchod manžela od rodiny není slavná.

Prosíme, darujte pračku.

Překáží Vám doma starší, ale funkční pračka? Darujte ji Charitní pečovatelské službě. Zavolejte, přejedeme si pro ní. Děkujeme! 737139089

SÍDLIŠTĚ "NA JIHU" OČIMA DĚTÍ

JAK VIDÍ DĚTI Z NZDM EXIT SÍDLIŠTĚ "NA JIHU" V JIČÍNĚ, KDE ŽIJÍ?

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

S Exitem o dopravě a cestování

První prázdninový měsíc jsme se v klubu Exit věnovali dopravě a cestování. A co jsme se o cestování po Jičíně a okolí vše dozvěděli?

Sbírka pro Michala

Pamatujete si na naší sbírku pro Michala? Dopadla dobře. Michal Vám všem moc děkuje za nový mechanický vozík!

Táhneme za jeden provaz!

Měsíc červen se nesl Relaxem ve znamení přátelství. Jak už název měsíce napovídá, učili jsme se spolu vzájemně vycházet a vážit si přátelství a našich přátel.

Aktivní PoHoDáři

Červen se pro nás stal měsícem sportu a různých volnočasových aktivit. Cílem měsíce bylo seznámit klienty s co nejvíce aktivitami, kterým se mohou během letních prázdnin věnovat.

S Exitem nezávisle o závislostech

Červen jsme v klubu Exit věnovali závažnějšímu tématu, konkrétně závislostem, se kterými se v dnešní době potýká stále více lidí. Nemluvili jsme jen o klasických drogách, ale i o jiných závislostech…

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.