Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

K průzkumu Charity o mladých a chudobě vznikl cyklus fotografií Tomáše Pospěcha

Charita Česká republika se letos věnuje tématu Mladí a chudoba. Společně s Českou biskupskou konferencí a společností Median k němu připravila výzkum, který potvrdil předpoklad, že nejvíc záleží na tom, do jakých podmínek se narodíte. Jinými slovy, že chudoba je v Česku dědičná. K tématu vznikla i série fotografií Tomáše Pospěcha z nízkoprahového zařízení Fénix v Lipníku nad Bečvou. Tento typ sociálních služeb je totiž jedním z účinných nástrojů, kterým Charita v celé republice dětem a mladým lidem pomáhá.

Květen v Relaxu ve znamení hesla „Co je doma, to se počítá!“

Měsíc květen byl v našem klubu přímo nabitý nejrůznějšími aktivitami a akcemi. Nejen, že jsme společně navštívili psí útulek v Nové Pace a místní hasičskou stanici, ale hlavně jsme se dozvěděli mnoho nových informací ohledně péče o dům, zahradu, rodinu a její členy včetně domácích mazlíčků.

Klienti z PoHoDy poznávali možnosti města Hořice

Pro měsíc květen jsme si jako preventivní téma vybrali „moje město“, kde jsme se zaměřili na znalost a orientaci po Hořicích a okolí. Nezapomněli jsme ani na historii, volnočasové aktivity a základní údaje, které by měl každý správný "hořičák" mít.

Exit plný májové lásky

Květen je považován za měsíc lásky, a proto se i téma klubu Exit neslo v tomto duchu. V průběhu měsíce jsme se věnovali kamarádství, lásce, vztahům a všemu s tím spojenému.

V Hořicích se konal již potřetí Den dětí

I letos pracovnice Nízkoprahového klubu PoHoDa při plánování programu na jaro myslely na děti z Hořic a okolí. Každý ročník je o něco větší, než ten předchozí a věříme, že to tak bude i nadále!

PROSBA O POMOC PRO MAMINKU SE DVĚMA DĚTMA Z LOMNICKA.

Jejich cesta k novému životu počala ubytováním v azylovém domě a nyní se postupně snaží investovat do bydlení. Se zvyšujícími se teplotami již nelze chladit potraviny za okny, proto hledáme dárce lednice, která by rodině velmi pomohla.

Nudu v Pace neznáme!

V dubnu jsme se v klubu rozhodně nenudili, protože jsme měli měsíční téma – Nudu v Pace neznáme! Celý měsíc jsme věnovali tomu, jak trávit vhodně volný čas v Nové Pace a jejím okolí. V průběhu týdne jsme tradičně vyráběli, vařili, soutěžili, ale také jsme měli na klubu jednu velkou akci. V úterý 24. 4. 2018 k nám zavítal YouTuber Fayne, který nám v Relaxu udělal super besedu a jeden den jsme s klubem udělali něco pro „Den Země“ a přispěli úklidem okolí.

Slušný PoHoDář

Měsíc květen se nesl v duchu etikety a slušného chování. Téma jsme se snažili pojmout co nejzábavněji, aby si naši klienti užili co nejvíce legrace a získali mnoho nových vědomostí s úsměvem na rtech.

Exit mezi nebem a zemí…

Celý duben jsme se v klubu Exit zaměřili na ekologii a přírodu kolem nás. Teplé jarní počasí nám ukázalo, jak je příroda krásná a my jsme si zase ukázali, jak ji chránit.

Březen v Relaxu v netradičně tradičním duchu

Měsíc březen má většina z nás jistě spojený s příchodem jara a jeho největšími oslavami – Velikonocemi. Protože se ale na jaře slaví i spousta jiných věcí, rozhodli jsme se, že se o jarních tradicích dozvíme více. Kromě toho jsme naši pozornost věnovali i jarním prázdninám – zejména tomu, jak naložit s volným časem, který díky nim klienti získali.