Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

PROSBA O POMOC PRO MAMINKU SE DVĚMA DĚTMA Z LOMNICKA.

Jejich cesta k novému životu počala ubytováním v azylovém domě a nyní se postupně snaží investovat do bydlení. Se zvyšujícími se teplotami již nelze chladit potraviny za okny, proto hledáme dárce lednice, která by rodině velmi pomohla.

Březen v Relaxu v netradičně tradičním duchu

Měsíc březen má většina z nás jistě spojený s příchodem jara a jeho největšími oslavami – Velikonocemi. Protože se ale na jaře slaví i spousta jiných věcí, rozhodli jsme se, že se o jarních tradicích dozvíme více. Kromě toho jsme naši pozornost věnovali i jarním prázdninám – zejména tomu, jak naložit s volným časem, který díky nim klienti získali.

Doprava rychle, snadně, zábavně a bezpečně

Pro měsíc březen jsme si jako preventivní téma vybrali dopravu, kde jsme se především zaměřili na znalost dopravních situací a značek a také na schopnost umět poskytnout první pomoc. Zvláštní program byl připravený na jarní prázdniny.

S Exitem o pravidlech etikety

V březnu jsme se v klubu Exit zabývali etiketou. Věnovali jsme se etiketě jako takové, dále zásadám zdvořilého chování k ostatním lidem i tomu, jak se prezentovat na veřejnosti. Protože konec měsíce se nesl ve znamení Velikonoc, nezapomněli jsme ani na ně.

Dobrovolnictví nejen v Jičíně!

V Oblastní charitě Jičín působí Dobrovolnické centrum již od roku 2013, kdy nechala u Ministerstva vnitra akreditovat tři dobrovolnické programy. Nyní je akreditováno pět dlouhodobých dobrovolnických programů a jeden krátkodobý...

Svět počítačových her v Relaxu

V únoru jsme v Relaxu měli oblíbené téma – svět počítačových her, kde jsme si povídali nejen o zábavném trávení volného času s počítačovými hrami, ale i o závislostech na nich. Naplánovali jsme hned dvě oslavy v klubu. První byla Valentýnská party a následující byla oslava druhých narozenin klubu.

V PoHoDě i nepohodě s internetem v kapse

Pro měsíc únor jsme si jako preventivní téma vybrali internet, kde jsme se především zaměřili na sociální sítě, což je téma, které je klientům velmi blízké.

Únor bílý a klub Exit stále sílí!

V průběhu února jsme se věnovali tématu zdraví. Každý týden jsme prozkoumali jednu oblast zdraví – fyzické, psychické a sociální. A to vše jsme samozřejmě proložili zábavnými aktivitami, při kterých jsme si užili mnoho zábavy.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Veřejná zakázka

Oblastní charita Jičín vyhlašuje veřejnou zakázku na pořízení dvou osobních automobilů. Specifikace zakázky viz proklik dále.