Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Radost ukrytá v krabici od bot.

Děkujeme MC Kapička z Jičína! Centrum SASanka služba pro rodiny s dětmi, obdrželo darem od Kapičky 20 kusů dárků pro své dětské klienty ve věku 1-10 let.

V Relaxu nás nedostanou!

Téma pro měsíc listopad znělo: „Nás nedostanou!“, jelikož je podzim v plném proudu, výzdoba klubu srší všemi podzimními barvami a naše nálada je výborná, rozhodli jsme se měsíc věnovat preventivnímu programu zaměřenému na závislosti. Takové téma se může probírat stále dokola a pokaždé se dozvíme něco nového nebo program obohatíme jinou, zábavnou aktivitou. V Relaxu jsme pro tentokrát chtěli probrat všechny možné druhy závislostí, například na drogách, alkoholu, kouření, lidech, věcech, aktivitách a dokonce i na internetu. S některými z nich se setkáváme častěji než s jinými, ale to je nedělá méně zajímavými. Naším cílem tedy bylo, aby klienti měli povědomí o tom, co to závislost je, jak se projevuje a jaké jsou její následky či způsoby, jak se s ní vypořádat. To se nám, musím říct, zdárně podařilo.

Duševní pohoda v PoHoDě!

V listopadu jsme se v NZDM PoHoDa věnovali tématu Duševní pohody. V rámci tohoto tématu se klienti dozvěděli, co všechno má vliv na jejich psychiku nebo jak bojovat proti stresu a kdo jim v případě duševní nepohody může pomoci. Klienti si nyní uvědomují, že psychika má velký vliv na jejich zdraví a proto je potřeba o ni pečovat.

Během listopadu proběhlo několik besed v režii NZDM a Dobrovolnického centra

V měsíci listopadu pracovnice Nízkoprahových klubů a Dobrovolnického centra navštívily dvě střední školy a uspořádaly pro místní studenty besedy.

My k sobě umíme být fér!

Listopad je sice sychravý měsíc, ale ani to klub Exit nezastaví! Během listopadu jsme se věnovali několika tématům – agresi, šikaně, rasismu, strachu a prevenci před těmito sociálně patologickými jevy. A v průběhu podzimních dní jsme se snažili přijít na to, jak být fér!

Jeden dobrý skutek razí cestu druhému

"Snad nikde jinde jsem nepocítila skutečné naplnění těchto slov Vincenta z Pauly, jako při práci v dobrovolnickém centru. Vždyť za poslední rok projevilo tolik mladých lidí opravdovou touhu pomáhat a přiblížit se lidskému trápení či stáří přímo v nemocnici v Kutné Hoře a Čáslavi! Až mi dělalo starosti, jestli to zvládneme. O to větší radost jsem měla, že můžeme využít peníze z Tříkrálové sbírky na posílení kapacity našeho centra," říká Marie Macková, koordinátorka dobrovolníků z Oblastní charity Kutná Hora. Děkujeme!

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Přes 200 podporovaných žáků letos dokončilo základní školu

Projekt Adopce na dálku® hradecké diecézní Charity umožňuje chudým indickým dětem získat kvalitní vzdělání. Je to běh na dlouhou trať. Důležitým mezníkem je dokončení 10. ročníku základní školy. Dokončené základní vzdělání žákům dává slušné možnosti budoucího uplatnění. Díky projektu Adopce na dálku® dokončilo letos vzdělání celkem 239 žáků. Někteří z nich se přihlásili na dvouletý kurz, který je připraví na studium na vysoké škole. Jiní nyní navštěvují počítačové kurzy nebo si už našli práci.

Říjen v Relaxu ve znamení médií

Protože se nám pomalu přiblížil podzim, který svým sychravým počasím ještě více připoutal většinu lidí k televizím a počítačům, rozhodli jsme se, že se na téma médií a tomu, jak nás všechny ovlivňují, zaměříme i u nás v klubu. Naším cílem bylo, aby se klienti v této otázce lépe orientovali a uvědomili si, jak moc jsme všichni reklamou, internetem, televizí a ostatními médii ovlivnitelní.

Během října se klienti PoHoDy věnovali tématu „Všichni jsme cool“

Říjen se v PoHoDě nesl v duchu trendů a to nejen současných, ale i let minulých. Cílem tématu bylo, aby si klienti uvědomili, že pro každého a pro každou dobu je "cool" něco jiného.