Hola, hola, škola volá do Relaxu!

Téma pro měsíc září bylo „Back to school“, jelikož nám opět startuje školní rok a děti se chystají na ranní vstávání, domácí úkoly, učení, ale také se již určitě těší na nové i staré kamarády, paní učitelky nebo pány učitele. V Relaxu jsme chtěli dětem začátek školního roku trochu zpříjemnit, a proto bylo naším cílem, aby jejich návrat do školy byl co nejzábavnější, nejzajímavější a aby si také osvěžili témata jako kamarádství a vztahy mezi lidmi.

V PoHoDě se nebojí říct si o pomoc!

V měsící září se v PoHoDě věnovali tématu „Neboj se říct o pomoc!“. V rámci tohoto tématu se klienti dozvěděli, jaké organizace jim v případě potřeby mohou pomoci, jak o pomoc požádat, i jak se zachovat v krizové situaci

U nás v klubu Exit je komunikace velká legrace!

V září jsme s našimi klienty zkoušeli projít různá úskalí komunikace. Společně jsme se zajímali o druhy komunikace, hráli jsme si hry, které nám komunikaci zlepšují, nebo jsme si povídali o tématech, která s komunikací souvisí.

Řekněme domácímu násilí NE!

Pracovníci Oblastní charity Jičín  se s domácím násilím setkávají bohužel i na Jičínsku i Semilsku....

V srpnu jsme si v Relaxu užívali volného času!

Letní prázdniny se nám přehouply do své druhé poloviny a pomalu se nám přiblížil začátek školního roku. My v Relaxu jsme se ale rozhodli, že si ten druhý měsíc prázdnin pořádně užijeme! V srpnu se toho u nás dělo opravdu hodně. Sportovali jsme, zvelebili jsme si klub tak, aby se nám v něm ještě více líbilo, byli jsme na pouti, v Aqua centru v Jičíně a ke konci měsíce jsme v klubu dokonce přespali.

Během srpna se klienti PoHoDy věnovali možnostem smysluplného trávení volného času

Srpen byl zaměřený především na volný čas a jeho využití. Cílem měsíce bylo, aby klienti znali možnosti smysluplného trávení času v Hořicích a blízkém okolí.

Srpnový Exit ve znamení festivalů

K letním měsícům neodmyslitelně patří festivaly. Proto i my jsme se rozhodli v klubu Exit zaměřit měsíční téma do tohoto duchu a během srpna jsme si prošli pěti různými druhy festivalů.

Klienti z PoHoDy byli na třídenním výletě v Praze

Vícedenní výlet pro klienty byl cílem letošního léta. Pracovnice se shodly, že právě hlavní město poskytne klientům zajímavý program v dobrém i špatném počasí. Zbývalo tedy vše detailně naplánovat a rozdávat přihlášky. Nakonec jelo sedm klientů se třemi pracovnicemi klubu.

V Exitu jsme prozkoumávali svět!

Během července jsme v nízkoprahovém klubu Exit poznávali zajímavosti ze tří velkých kontinentů – Evropy, Ameriky a Asie. Našim cílem bylo kromě získávání informací, testování našich znalostí a potěšení chuťových buněk zkoušením zajímavých receptů, také objevování spojitostí mezi různými kulturami a zeměmi.

S Relaxem okolo světa během jednoho měsíce

A máme tu červenec!  Dětmi dlouho očekávaný měsíc, je to přeci první měsíc velkých, letních prázdnin. Všichni žáci se na něj těšili, aby si mohli konečně odpočinout od školy, ranního vstávání a domácích úkolů. My v Relaxu však nezahálíme ani o prázdninách a v měsíci červenci, jsme se rozhodli měsíční program věnovat cestování. Ať už po České Republice nebo do cizích zemí a světadílů. Cílem tohoto měsíce pro nás bylo, aby klienti i zájemci o službu přišli na nové aktivity, které můžou dělat ve svém volném čase během prázdnin a aby si také uvědomili kulturní odlišnosti mezi lidmi. Což se nám hezky podařilo, nejen díky skupinovému povídání, ale také díky diskuzím probíhajících při tvoření a hrách.