Nízkoprahový klub PoHoDa se zapojil do festivalu Za hranice

V termínu od 8. – 11. 6. 2017 se ve slovenské Trstené konal festival Za hranice, který pořádal V. I. A. C – Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže. Tento festival vznikl v rámci partnerské spolupráce na mezinárodním projektu Europe for us, we for Europe.

Práva a povinnosti v Relaxu

V klubu Relax jsme se rozhodli věnovat měsíc květen našim právům a povinnostem. V průběhu celého měsíce se klienti dozvěděli, jaká práva a povinnosti mají v klubu, ale i s jakými povinnostmi a právy se mohou setkat mimo klub. Navzájem jsme si ukázali, že chtít využívat všech práv za každou cenu není vždy nejlepší, ale že i povinnosti se mohou stát zábavou. Klienti si však také osvěžili možnosti případných sankcí za porušení pravidel a povinností.

Lásky čas v PoHoDě

V měsíci květnu se klienti nízkoprahového zařízení pro děti a mládež PoHoDa v Hořicích věnovali lásce, vztahům a pro starší klienty s tím spojenému - bezpečnému sexuálnímu životu. Cílem měsíce bylo, aby se klienti orientovali v problematice vztahů, partnerství a dospívání.

Nenecháme se ovlivnit!

V květnu se Exiťáci učili, jak se nenechat ovlivnit médii, ale také pronikli do tajů subkultur a témat s nimi spojenými.

Naše pracovnice byla oceněna stříbrným charitním křížem.

K příležitosti 25 let založení Diecézní charity Hradec Králové obdržela naše pracovnice Mgr. Marie Pražáková stříbrný charitní kříž za svojí poctivou a svědomitou práci.

Den dětí v režii PoHoDy

První červen již tradičně patří dětem a Nízkoprahový klub PoHoDa Den dětí organizuje nejen pro své klienty, ale i pro širokou veřejnost.

Přednášky na odborném učilišti

Pracovnice nízkoprahových klubů Oblastní charity Jičín vedly několik přednášek pro žáky 1. a 2. ročníků Odborného učiliště v Lázních Bělohrad.

Poděkování za velký dar

Veronika Cichá a Wolfgang Jaksch. To jsou lidé, kteří si i v dnešní uspěchané době najdou čas na to, aby pomohli druhým.

Komunikace v PoHoDě

Dubnové téma „Umíme si rozumět“ bylo zaměřeno na komunikaci, vzájemné dorozumívání, porozumění a řeč těla. Klienti si zkusili mnoho aktivit na rozvoj komunikačních schopností.

Jarní Relax

Vzhledem k tomu, že jaro je již v plné síle, rozhodli jsme se, že se na toto téma zaměříme i my v klubu. V rámci měsíce dubna jsme se tedy dozvěděli něco o Velikonocích a dalších jarních tradicích, vyzdobili jsme si klub a naladili se na tu správnou jarní náladu.