PROSBA O POMOC PRO MAMINKU SE DVĚMA DĚTMA Z LOMNICKA.

Jejich cesta k novému životu počala ubytováním v azylovém domě a nyní se postupně snaží investovat do bydlení. Se zvyšujícími se teplotami již nelze chladit potraviny za okny, proto hledáme dárce lednice, která by rodině velmi pomohla.

Březen v Relaxu v netradičně tradičním duchu

Měsíc březen má většina z nás jistě spojený s příchodem jara a jeho největšími oslavami – Velikonocemi. Protože se ale na jaře slaví i spousta jiných věcí, rozhodli jsme se, že se o jarních tradicích dozvíme více. Kromě toho jsme naši pozornost věnovali i jarním prázdninám – zejména tomu, jak naložit s volným časem, který díky nim klienti získali.

Doprava rychle, snadně, zábavně a bezpečně

Pro měsíc březen jsme si jako preventivní téma vybrali dopravu, kde jsme se především zaměřili na znalost dopravních situací a značek a také na schopnost umět poskytnout první pomoc. Zvláštní program byl připravený na jarní prázdniny.

S Exitem o pravidlech etikety

V březnu jsme se v klubu Exit zabývali etiketou. Věnovali jsme se etiketě jako takové, dále zásadám zdvořilého chování k ostatním lidem i tomu, jak se prezentovat na veřejnosti. Protože konec měsíce se nesl ve znamení Velikonoc, nezapomněli jsme ani na ně.

Dobrovolnictví nejen v Jičíně!

V Oblastní charitě Jičín působí Dobrovolnické centrum již od roku 2013, kdy nechala u Ministerstva vnitra akreditovat tři dobrovolnické programy. Nyní je akreditováno pět dlouhodobých dobrovolnických programů a jeden krátkodobý...

Svět počítačových her v Relaxu

V únoru jsme v Relaxu měli oblíbené téma – svět počítačových her, kde jsme si povídali nejen o zábavném trávení volného času s počítačovými hrami, ale i o závislostech na nich. Naplánovali jsme hned dvě oslavy v klubu. První byla Valentýnská party a následující byla oslava druhých narozenin klubu.

V PoHoDě i nepohodě s internetem v kapse

Pro měsíc únor jsme si jako preventivní téma vybrali internet, kde jsme se především zaměřili na sociální sítě, což je téma, které je klientům velmi blízké.

Únor bílý a klub Exit stále sílí!

V průběhu února jsme se věnovali tématu zdraví. Každý týden jsme prozkoumali jednu oblast zdraví – fyzické, psychické a sociální. A to vše jsme samozřejmě proložili zábavnými aktivitami, při kterých jsme si užili mnoho zábavy.

Veřejná zakázka

Oblastní charita Jičín vyhlašuje veřejnou zakázku na pořízení dvou osobních automobilů. Specifikace zakázky viz proklik dále.

S Exitem ve světě dospělých!

První měsíc nového roku jsme věnovali otázkám dospělého života. Zaměřili jsme se na školu, práci, bydlení a další věci, které tím souvisí.