Veřejná zakázka

Oblastní charita Jičín vyhlašuje veřejnou zakázku na pořízení dvou osobních automobilů. Specifikace zakázky viz proklik dále.

S Exitem ve světě dospělých!

První měsíc nového roku jsme věnovali otázkám dospělého života. Zaměřili jsme se na školu, práci, bydlení a další věci, které tím souvisí.

Nové začátky v PoHoDě!

Měsíc leden je znamením nových začátků, což bylo i naším tématem na leden. Nejen, že nové začátky s novým rokem přicházejí pro každého z nás, ale značně se odrazily i v našem Nízkoprahové klubu PoHoDa v Hořicích. Přivítali jsme zde dvě nové pracovnice a během měsíce také sedm nových klientů a mnoho zájemců o službu. Celý měsíc byl v duchu poznávání se a seznamování se s mezilidskými vztahy.

V Relaxu jsme se učili, jak být fit

Leden bývá pro většinu lidí měsícem snahy o dodržování různých novoročních předsevzetí, a proto jsme se i my v klubu rozhodli, že se také pokusíme k tomu trochu přispět. Protože mezi jedno z nejčastějších předsevzetí patří to o hubnutí, cvičení nebo zdravém stravování, celý měsíc jsme se s klienty věnovali zdravému životnímu stylu, v němž jsme probrali všechna tato témata.

Podpora prof. Ing. Jiřímu Drahošovi, DrSc. jako budoucímu prezidentovi ČR.

Vedení Oblastní charity Jičín, vedoucí všech našich služeb a další zaměstnanci tímto vyjadřují podporu panu Jiřímu Drahošovi, jako budoucím prezidentovi České Republiky.  Chceme slušného prezidenta. Takového, který nebude urážet a nebude lhát a nebude útočit na lidi s jiným názorem. Chceme prezidenta, který se pokusí nenávist a rozpolcení naší společnosti nahradit tolerancí, vysvětlováním, empatií. Chceme prezidenta, který bude ctít Ústavu a zákony České republiky, rozhodnutí soudů, který bude bránit demokracii v naší zemi a bude Českou republiku důstojně a zodpovědně zastupovat v zahraničí. Myslíme si, že takovým kandidátem je Jiří Drahoš.

Tříkrálová sbírka 2018 - podrobné výsledky

Ve dnech 5. – 7. ledna 2018 proběhla ve městech Jičín, Nová Paka, Hořice, Lázně Bělohrad, Lomnice nad Popelkou a přilehlých obcích Tříkrálová koleda, kterou pravidelně začátkem organizuje Oblastní charita Jičín.

Naše Centrum Fialka oslavilo rok svého vzniku.

Je to již rok, co Oblastní charita Jičín otevřela nové pracoviště „Centrum Fialka“ v Lomnici nad Popelkou. Jedná se o sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi, které jsou poskytované zdarma v Semilském regionu. Financování služby je z prostředků Libereckého kraje, státního rozpočtu České republiky a z Evropské unie.

Průběh roku 2017 v nízkoprahovém klubu Relax

V roce 2017 jsme se na klubu věnovali mnoha různým tématům, která vycházela z reakce na aktuální situaci nebo z přání našich klientů. V rámci těchto témat potom vznikaly měsíční programy, jejichž prostřednictvím jsme se mnoho nového dozvěděli, naučili jsme se v dané problematice orientovat a spoustu věcí či činností jsme si mohli na vlastní kůži vyzkoušet nebo zažít.

V nízkoprahovém klubu PoHoDa byl minulý rok plný prevence

Rok 2017 byl v Nízkoprahovém klubu PoHoDa opravdu pestrý. Pro klienty byl po celý rok připraven zábavný program, díky kterému se mohli hodně nového dozvědět a naučit.

Náš rok s Exitem

Během celého roku se nám v klubu Exit, povedlo zrealizovat mnoho zajímavých témat. Pomocí zábavných i vážnějších aktivit jsme procházeli každý měsíc takové téma, které si aktuální situace v klubu, ale i ve společnosti, žádala.