Radost ukrytá v krabici od bot.

Děkujeme MC Kapička z Jičína! Centrum SASanka služba pro rodiny s dětmi, obdrželo darem od Kapičky 20 kusů dárků pro své dětské klienty ve věku 1-10 let.

V Relaxu nás nedostanou!

Téma pro měsíc listopad znělo: „Nás nedostanou!“, jelikož je podzim v plném proudu, výzdoba klubu srší všemi podzimními barvami a naše nálada je výborná, rozhodli jsme se měsíc věnovat preventivnímu programu zaměřenému na závislosti. Takové téma se může probírat stále dokola a pokaždé se dozvíme něco nového nebo program obohatíme jinou, zábavnou aktivitou. V Relaxu jsme pro tentokrát chtěli probrat všechny možné druhy závislostí, například na drogách, alkoholu, kouření, lidech, věcech, aktivitách a dokonce i na internetu. S některými z nich se setkáváme častěji než s jinými, ale to je nedělá méně zajímavými. Naším cílem tedy bylo, aby klienti měli povědomí o tom, co to závislost je, jak se projevuje a jaké jsou její následky či způsoby, jak se s ní vypořádat. To se nám, musím říct, zdárně podařilo.

Duševní pohoda v PoHoDě!

V listopadu jsme se v NZDM PoHoDa věnovali tématu Duševní pohody. V rámci tohoto tématu se klienti dozvěděli, co všechno má vliv na jejich psychiku nebo jak bojovat proti stresu a kdo jim v případě duševní nepohody může pomoci. Klienti si nyní uvědomují, že psychika má velký vliv na jejich zdraví a proto je potřeba o ni pečovat.

Během listopadu proběhlo několik besed v režii NZDM a Dobrovolnického centra

V měsíci listopadu pracovnice Nízkoprahových klubů a Dobrovolnického centra navštívily dvě střední školy a uspořádaly pro místní studenty besedy.

My k sobě umíme být fér!

Listopad je sice sychravý měsíc, ale ani to klub Exit nezastaví! Během listopadu jsme se věnovali několika tématům – agresi, šikaně, rasismu, strachu a prevenci před těmito sociálně patologickými jevy. A v průběhu podzimních dní jsme se snažili přijít na to, jak být fér!

Říjen v Relaxu ve znamení médií

Protože se nám pomalu přiblížil podzim, který svým sychravým počasím ještě více připoutal většinu lidí k televizím a počítačům, rozhodli jsme se, že se na téma médií a tomu, jak nás všechny ovlivňují, zaměříme i u nás v klubu. Naším cílem bylo, aby se klienti v této otázce lépe orientovali a uvědomili si, jak moc jsme všichni reklamou, internetem, televizí a ostatními médii ovlivnitelní.

Během října se klienti PoHoDy věnovali tématu „Všichni jsme cool“

Říjen se v PoHoDě nesl v duchu trendů a to nejen současných, ale i let minulých. Cílem tématu bylo, aby si klienti uvědomili, že pro každého a pro každou dobu je "cool" něco jiného.

Exiťáci řešili práva a povinnosti.

V měsíci říjnu jsme se věnovali právům a povinnostem našich klientů. Kromě toho, že jsme si prošli práva a povinnosti klientů v běžném životě, zabývali jsme se i pravidly na klubu.

Výsledky Národní potravinové sbírky na Jičínsku.

V sobotu na sv. Martina proběhla také na Jičínsku Národní potravinová sbírka. Zapojil se do ní již tradičně řetězec Tesco a letos poprvé i Billa v Hořicích.

Národní potravinová sbírka - Tesco Jičín a Billa Hořice

V sobotu 11. listopadu na sv. Martina se opět usktuteční Národní potravinová sbírka. V tento den od 8.00 - 20.00 hodin mají lidé z celé České republiky možnost zakoupit trvanlivé potraviny a vybrané drogistické zboží a darovat je těm, kteří jsou na pokraji hmotné nouze.