V Relaxu je prevence cool

V Nízkoprahovém klubu Relax jsme se v červnu zaměřili na téma „Prevence je cool“, kterým jsme chtěli našim klientům rozšířit obzory ohledně dodržování bezpečnosti a chování v rizikových situacích. Uživatelé naší služby měli možnost si získané vědomosti následně ověřit při praktických nácvicích, které v klubu probíhaly průběžně celý měsíc.

Relax na návštěvě na obvodním oddělení Policie ČR v Nové Pace

S klienty našeho klubu jsme se 26. června zúčastnili exkurze na obvodním oddělení Policie České republiky v Nové Pace, kde pro nás byl připraven bohatý program. Dozvěděli jsme se mnoho nových informací a mohli jsme si vyzkoušet část výstroje příslušníků policie.

V PoHoDě je zdraví na prvním místě

V měsíci červnu se klienti nízkoprahového klubu PoHoDa věnovali tématu „Ve zdravém těle, zdravý duch“. Cílem tématu bylo, aby se klienti orientovali v problematice zdravého životního stylu.

V Exitu kvetla láska po celý červen

V měsíci červnu jsme se zaměřili na dospívání, vztahy, lásku a situace, které jsou s nimi spojené. A protože láska prochází také žaludkem, učili jsme se připravovat dobré jídlo a pití.

Nízkoprahový klub PoHoDa se zapojil do festivalu Za hranice

V termínu od 8. – 11. 6. 2017 se ve slovenské Trstené konal festival Za hranice, který pořádal V. I. A. C – Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže. Tento festival vznikl v rámci partnerské spolupráce na mezinárodním projektu Europe for us, we for Europe.

Práva a povinnosti v Relaxu

V klubu Relax jsme se rozhodli věnovat měsíc květen našim právům a povinnostem. V průběhu celého měsíce se klienti dozvěděli, jaká práva a povinnosti mají v klubu, ale i s jakými povinnostmi a právy se mohou setkat mimo klub. Navzájem jsme si ukázali, že chtít využívat všech práv za každou cenu není vždy nejlepší, ale že i povinnosti se mohou stát zábavou. Klienti si však také osvěžili možnosti případných sankcí za porušení pravidel a povinností.

Lásky čas v PoHoDě

V měsíci květnu se klienti nízkoprahového zařízení pro děti a mládež PoHoDa v Hořicích věnovali lásce, vztahům a pro starší klienty s tím spojenému - bezpečnému sexuálnímu životu. Cílem měsíce bylo, aby se klienti orientovali v problematice vztahů, partnerství a dospívání.

Nenecháme se ovlivnit!

V květnu se Exiťáci učili, jak se nenechat ovlivnit médii, ale také pronikli do tajů subkultur a témat s nimi spojenými.

Naše pracovnice byla oceněna stříbrným charitním křížem.

K příležitosti 25 let založení Diecézní charity Hradec Králové obdržela naše pracovnice Mgr. Marie Pražáková stříbrný charitní kříž za svojí poctivou a svědomitou práci.

Den dětí v režii PoHoDy

První červen již tradičně patří dětem a Nízkoprahový klub PoHoDa Den dětí organizuje nejen pro své klienty, ale i pro širokou veřejnost.