Centrum SASanka pomáhalo v 236 rodinách na Jičínsku

Centrum SASanka je jednou ze služeb Oblastní charity Jičín. Rodiny s dětmi z Jičínska podporujeme v rámci této bezplatné sociální služby 6. rokem a to již na 3 pracovištích - v Jičíně, ve Vysokém Veselí a od léta 2016 i v Kopidlně s dosahem na Libáňsko.

Může se to zdát neuvěřitelné, ale počet lidí, kteří k nám sami přicházejí s žádostí o radu, nebo přímou pomoc v rodině v místě bydliště neustále roste. V roce 2016 jsme poskytli podporu 393 osobám včetně dětí z 236 rodin. Denně volají rodiče, kteří si nevědí rady v péči o děti a jejich chováním, potřebují pomoci v komunikaci se školou, nevědí, jak mají řešit běžné životní situace jako je zařízení dokladů pro děti, zajištění volnočasových aktivit pro děti nebo potíže v hledání odpovídajícího bydlení. A někdy jen prostě potřebují s někým mluvit, kdo je obyčejně lidsky vyslechne a pochopí. Přicházejí i rodiče, kteří si nevědí rady ve vztahu s partnerem a trápí je to, jak napětí snáší jejich dítě. Náročné situace řeší sociální pracovníci přímo v rodinách, kam docházejí pomoci rodičům v péči o děti a domácnost. V kontextu sociální situace pomáháme díky rodinným poradcům řešit i vztahové potíže rodin. Služba zajišťuje diskrétnost jednání.

Jako organizace jsme v roce 2016 na Jičínsku podpořili 122 osob potravinovou pomocí a 58 osobám byla zajištěna pomoc v podobě oblečení, bot, povlečení, nádobí, apod.

OPZ_barevnekhk_kraj