Exit plný májové lásky

Květen je považován za měsíc lásky, a proto se i téma klubu Exit neslo v tomto duchu. V průběhu měsíce jsme se věnovali kamarádství, lásce, vztahům a všemu s tím spojenému.

Květnové téma s názvem "Ve jménu lásky" jsme odstartovali klienty oblíbeným fotokvízem. Klienti poznávali zamilované filmové nebo pohádkové dvojice. První květnový pátek jsme si společně upekli muffiny ve tvaru srdce. Muffiny se nám povedly a lahodily nejen chuti, ale i oku.

Protože následující týden měli klienti v pondělí volno, rozhodli jsme se naplánovat výlet do iQLANDIE  v Liberci. Klienti projevili o výlet velký zájem, ale při odjezdu jsme se nesešli všichni a výlet se zrušil. Proběhl tedy náhradní program. S klienty jsme šli do kavárny, kde jsme si pochutnali na výborných dortíkách a osvěžujících drincích. Z kavárny jsme se přesunuli do parku, kde jsme si rozložili deku, povídali si a hráli hry. Cestou do klubu jsme se zastavili na zmrzlině. Přesto, že nás mrzelo, že výlet do Liberce neproběhl, náhradní program jsme si společně všichni užili. Po dnu stráveném venku jsme v klubu Exit poznávali zamilované písničky.

V průběhu druhé poloviny měsíce jsme si s klienty povídali o mezilidských vztazích a vztahu k sobě samému. Klienti svoje znalosti o vztazích mohli uplatnit prostřednictvím zábavné soutěže "Kdo to ví". Svoji schopnost urovnat vztahy si klienti vyzkoušeli při netradiční aktivitě jménem Soudkyně Tamara. Věnovali jsme se také vaření a vyrábění. Společně jsme pekli slané krekry, vytvářeli rámečky na fotografie a vyzdobili si klub řetězem ze srdíček. Do programu jsme také zařadili turnaj v ping pongu a hru Máme rádi Exit. V této hře si klienti testovali svoje znalosti o klubu.

Ve jménu lásky se nesl i poslední květnový týden. Pracovnice Pája se brzy vdává, takže jsme její velký den v klubu společně oslavili. Klienti jí upekli dort a vytvořili jí korunku s šerpou, kterou by každá správná nevěsta měla při loučení se svobodou mít. Součástí oslavy byl také fotokvíz slavných nevěst a společné povídání o dospívání, dospělosti, svatbě a manželství. Poslední květnový den jsme s klienty luštili osmisměrku zaměřenou na lásku.

V květnu nás také navštívili žáci z 3. Základní školy v Jičíně. Během exkurze se dozvěděli o činnosti Nízkoprahového klubu Exit, vyzkoušeli si preventivní aktivitu, se kterou se mohou na klubu setkat a v neposlední řadě měli možnost poznat vybavení a hry klubu. Exkurze sklidila u žáků úspěch a klub Exit tak získal spoustu nových zájemců o službu.

Pracovnice NZDM Exit

IMG-20180530-WA0001IMG_20180529_152459_1IMG_20180529_153856IMG_20180530_103412