Jarní Relax

Vzhledem k tomu, že jaro je již v plné síle, rozhodli jsme se, že se na toto téma zaměříme i my v klubu. V rámci měsíce dubna jsme se tedy dozvěděli něco o Velikonocích a dalších jarních tradicích, vyzdobili jsme si klub a naladili se na tu správnou jarní náladu.

Hned první dubnové pondělí jsme se vrhli na jarní a velikonoční tvoření – vyrobili jsme pár obrázků na sklo, které nám stále zdobí okna klubu, papírové velikonoční zajíčky a kuřátka a květinovou výzdobu. Protože jsme ale nechtěli zůstat jen u tvoření z papíru, ke konci měsíce jsme si vyzkoušeli vytvořit něco ze samotvrdnoucí hmoty. Všechny výrobky si mohl každý odnést domů a potěšit jimi někoho blízkého.

Abychom se něco nového dozvěděli, povídali jsme si o tom, jak probíhají Velikonoce u nás i v zahraničí, o jarních zvycích a tradicích a o Dni Země.

Všichni naši klienti jsou soutěživí, takže jsme si i v dubnu zahráli několik různých soutěží a kvízů, které byly zaměřeny na měsíční téma a tak jsme se i tímto zábavným způsobem dozvěděli spoustu nových informací. Velký úspěch z těchto aktivit měl fotokvíz a známá televizní soutěž „Co na to Češi“.

Poslední dubnový čtvrtek nás v klubu navštívili členové Hořického uskupení Seberevolta, kteří nám představili svůj projekt, na jehož základě se členové zdravě stravují, cvičí a snaží se pomáhat druhým. Krátkou, ale inspirativní přednášku si všichni naši klienti užili a zvlášť ocenili, že si během ní mohli zacvičit a vyzkoušet si něco nového.

Autor: Pracovní tým NZDM Relax

DSCN3255DSCN3289úvodka