Lásky čas v PoHoDě

V měsíci květnu se klienti nízkoprahového zařízení pro děti a mládež PoHoDa v Hořicích věnovali lásce, vztahům a pro starší klienty s tím spojenému - bezpečnému sexuálnímu životu. Cílem měsíce bylo, aby se klienti orientovali v problematice vztahů, partnerství a dospívání.

Hned z kraje měsíce si pracovnice připravily poznávačku nejznámějších romantických filmů a s nimi spojených love songů. Poté následovalo první skupinové povídání, tentokrát na téma láska a vztahy. Téma klienty velmi zaujalo a měli zájem si o něm povídat i mimo připravované aktivity. Klienti se také věnovali nácviku různých životních situací, týkajících se tématu a to například prostřednictvím scének. Klienti si také zkusili být v roli partnerského  poradce a radili ostatním, jak se v jednotlivých situacích zachovat a jak jej řešit. Klienti se aktivity chopili na výbornou a ke všem předem připraveným situacím vymysleli adekvátní a rozumné řešení.

Od poloviny měsíce měli klienti možnost setkávat se na klubu s doposud neznámou osobou – praktikantkou Luckou. Lucka se v rámci své dvoutýdenní praxe seznámila se službami a chodem NZDM.

Klienti mimo aktivity zaměřené na lásku a vztahy, měli možnost upéct zapečené těstoviny se šunkou. Klienti si jídlo sami podle receptu připravili a poté si na něm společně pochutnali.

Dále v průběhu měsíce pracovnice PoHody zorganizovaly Trojboj mezi klienty NZDM PoHoDa a studenty SŠŘ a ZŠ Hořice. Trojboj byl zorganizován na oplátku za pozvání SŠŘ a ZŠ Hořice na jimi pořádaný turnaj v šipkách. Trojboj se skládal ze tří soutěžních disciplín – Chcete být milionářem (vědomostní část), sportovní části (cvičení na čas) a části zaměřenou na zručnost – Jenga věž. Akce se zúčastnilo celkem 14 soutěžících. Trojboj vyhrála klientka PoHoDy.

Během května proběhly další skupinová povídání a to na témata dospívání, bezpečný sex a důležité životní události, jakými může být těhotenství, porod, svatba, ale také možný rozvod. Pro ucelení nabytých vědomostí proběhla soutěž v AZ kvízu a závěrem měsíce oblíbená soutěž Riskuj. Klienti se nyní orientují v problematice vztahů, partnerství, dospívání a sexu.

Pracovnice NZDM PoHoDa

18581962_1403230939714375_5422419425764768650_n18486035_1398324436871692_4791493227995833436_n18767394_1410444632326339_9119342392870321313_n