Nudu v Pace neznáme!

V dubnu jsme se v klubu rozhodně nenudili, protože jsme měli měsíční téma – Nudu v Pace neznáme! Celý měsíc jsme věnovali tomu, jak trávit vhodně volný čas v Nové Pace a jejím okolí. V průběhu týdne jsme tradičně vyráběli, vařili, soutěžili, ale také jsme měli na klubu jednu velkou akci. V úterý 24. 4. 2018 k nám zavítal YouTuber Fayne, který nám v Relaxu udělal super besedu a jeden den jsme s klubem udělali něco pro „Den Země“ a přispěli úklidem okolí.

Začátkem měsíce, den po Velikonocích nás čekala aktivita s názvem Velikonoce naruby, což se líbilo hlavně holkám, protože si zde holky a kluci prohodili role. Holky se chopily pomlázek a s koledou šly na kluky.

Jelikož měsíční téma, se věnovalo trávením volného času v Nové Pace, zbytek měsíce jsme se věnovali hlavně tomu, co všechno můžou klienti v Nové Pace využít. V klubu jsme si tedy povídali o institucích, kde klienti mohou trávit volný čas. Povídali jsme si o nabídce kroužku, které poskytuje DDM Nová Paka a také o ZUŠ Nová Paka, aby klienti měli přehled, co vše ve městě lze navštěvovat. Také jsme si zkusili vyplnit přihlášku pro případ, že by někdo z našich klientů chtěl na kroužek docházet. V průběhu měsíce jsme se také seznamovali s mapami, které jsou potřeba pro plánování výletu pro okolí. Ukázali jsme si stezky, které jsou v okolí Nové Paky vhodné pro pěší výlety, které vedou mimo hlavní silnice.  Také jsme si ukázali značky, se kterými se můžeme na stezkách setkat. Každý z klubu si vyzkoušel naplánovat svůj výlet, na který by rád vyrazil s rodinou.

Jako každý měsíc byl pondělkům věnován čas pro tvoření. První pondělí v měsíci jsme si v klubu zkusili připravit toasty, abychom si uměli připravit rychlou večeři po náročném výletu. Klienti se s nadšením a chutí dali do přípravy. Další pondělky jsme věnovali tvorbě pozvánek na narozeninovou oslavu, kde jsme si řekli, jaké náležitosti je důležité na pozvánku poznamenat. Také jsme si na klubu zkusili nakreslit počítačové viry. U tohoto tvoření jsme zapojili svou představivost a výtvory byly opravdu zajímavé. Posledním pondělkem v měsíci jsme si opět na klubu pochutnali. Připravili jsme si drobné chuťovky z párků a listového těsta, které se hodí třeba na narozeninovou oslavu.

Pátky byly tradičně věnované turnajům a soutěžím, které na klubu stále „frčí“, ale také „Dni Země“ a free klubu. Tento měsíc se klienti utkali v kulečníku a foukaném fotbalu, u kterého nebyla nouze o zábavu. Pátek 20. 4. 2018 jsme se rozhodli, že ke „Dni Země“ se zapojíme do akce „Uklidíme Česko“ a vzali jsme pytle, rukavice a vyrazili sbírat odpadky okolo klubu. Nasbírali jsme několik plných pytlů. Klienti byli moc rádi, že se mohli zapojit a dokonce se předháněli, kdo sebere nejvíce odpadků.

Koncem měsíce 24. dubna se v klubu konala beseda s YouTuberem Fayne, který k nám zavítal s dobrou náladou. Dozvěděli jsme se něco o YouTube kanálech a o natáčení videí, které většina klientů na YouTube sleduje. Beseda byla veřejnou akcí a zavítalo na ní mnoho fanoušků tohoto YouTubera. Klub doslova „praskal ve švech“ a atmosféra v klubu byla pro fanoušky velkým zážitkem. Po diskuzi došlo na podpisy a focení, které nebralo konce. Celá akce se velmi povedla a do budoucna bude plánu dozajista další.

Celý měsíc byl tedy zábavný, protože volný čas má každý rád. Klienti dostali hned několik typů, jak vhodně tento volný čas mohou využít v dostupnosti svého okolí.

Pracovnice NZDM Relax