Podpora prof. Ing. Jiřímu Drahošovi, DrSc. jako budoucímu prezidentovi ČR.

Vedení Oblastní charity Jičín, vedoucí všech našich služeb a další zaměstnanci tímto vyjadřují podporu panu Jiřímu Drahošovi, jako budoucím prezidentovi České Republiky.  Chceme slušného prezidenta. Takového, který nebude urážet a nebude lhát a nebude útočit na lidi s jiným názorem. Chceme prezidenta, který se pokusí nenávist a rozpolcení naší společnosti nahradit tolerancí, vysvětlováním, empatií. Chceme prezidenta, který bude ctít Ústavu a zákony České republiky, rozhodnutí soudů, který bude bránit demokracii v naší zemi a bude Českou republiku důstojně a zodpovědně zastupovat v zahraničí. Myslíme si, že takovým kandidátem je Jiří Drahoš.

Jsou mezi námi ti, kteří jej volili v prvním kole prezidentských voleb, jakož i ti, kteří volili jiného demokratického kandidáta. Protože nechceme další pětiletku pohrdání, nenávisti a směřování České republiky směrem k východním diktaturám, rozhodli jsme se ve druhém kole volit Jiřího Drahoše.
Žádáme tedy i vás, kteří jste v prvním kole volili demokratické kandidáty, nebo i vás, kteří jste volit nebyli, ale není vám lhostejné směřování naší země, abyste podpořili naději na změnu, přišli ve druhém kole k volbám a podpořili Jiřího Drahoše.
Děkujeme.