S Relaxem okolo světa během jednoho měsíce

A máme tu červenec!  Dětmi dlouho očekávaný měsíc, je to přeci první měsíc velkých, letních prázdnin. Všichni žáci se na něj těšili, aby si mohli konečně odpočinout od školy, ranního vstávání a domácích úkolů. My v Relaxu však nezahálíme ani o prázdninách a v měsíci červenci, jsme se rozhodli měsíční program věnovat cestování. Ať už po České Republice nebo do cizích zemí a světadílů. Cílem tohoto měsíce pro nás bylo, aby klienti i zájemci o službu přišli na nové aktivity, které můžou dělat ve svém volném čase během prázdnin a aby si také uvědomili kulturní odlišnosti mezi lidmi. Což se nám hezky podařilo, nejen díky skupinovému povídání, ale také díky diskuzím probíhajících při tvoření a hrách.

A co že se tedy dělo v Relaxu sedmý měsíc roka? Málo toho nebylo!

Červenec jsme odstartovali tvořením. Vyráběli jsme koláže na téma cestování, dovolených a prázdnin. Vzniklo spoustu krásných výtvorů. Někteří si představovali, jak by asi vypadala jejich vysněná dovolená, jiní slepovali dohromady tu, na které byli loni a jiní si vymýšleli úplně novou zemi, do které by se rádi podívali, což bylo velmi zajímavé. Až někdo objeví zemi, kde rostou již připravená jídla na stromech a psi umí mluvit, dejte nám prosím vědět do Relaxu!

Tento měsíc byl také plný her a nových informací. Trošku jsme si upravili hru „město, jméno“ a hráli jsme tedy „město, stát, hlavní město“. Bylo to sice o malinko těžší, ale všichni se u hry bavili a s novými pravidly si hravě poradili. Během klasických čtvrtečních povídání jsme projeli celý svět nejmíň dvakrát a dozvěděli jsme se hromadu nových věcí o cestování, kontinentech, zemích, lidech, trávení volného času o prázdninách, ale také o předsudcích a stereotypech. Povídání jsme vždy doplnili zajímavou diskuzí a každý mohl připojit svůj poznatek ohledně daného tématu.

Konec měsíce jsme uzavřeli tím, že jsme si namíchali skvělé, letní, osvěžující koktejly, které k cestování a létu samozřejmě patří. Po těch se jen zaprášilo, jak byly dobré. A vaření pudingu? To nemusíme ani popisovat. To byla sladká tečka na závěr. Navíc si ho teď už všichni můžou připravit sami, stejně jako výborné koktejly, protože vědí jak na to.

Spousty dětí se nám také rozjely k babičkám a na tábory, tak chceme připomenout, že jsme v Relaxu i o prázdninách! Sice se malinko liší otevírací doba, ale nuda tu rozhodně není! Kdy máme tedy otevřeno? Přes hlavní prázdniny máme otevřeno po-út a čt-pá od 12:00 do 16:30. Tak se za námi přijďte podívat, těšíme se!

pracovnice NZDM Relax

20424913_10203568780735743_1933119601_o (1)20472354_10203585493033540_105556243_o