Slušný PoHoDář

Měsíc květen se nesl v duchu etikety a slušného chování. Téma jsme se snažili pojmout co nejzábavněji, aby si naši klienti užili co nejvíce legrace a získali mnoho nových vědomostí s úsměvem na rtech.

Na rozjezd měsíce jsme si připravili pexeso na téma pozdravy, klienti už znají kromě klasických pozdravů i pozdravy vodáků, nebo lyžařů. Při povídání jsme si řekli základy etikety a slušného chování, které jsme si pak společně shrnuli.

Rozhodli jsme se, že si uděláme jarní výzdobu, zvolili jsme techniku koulí z provázků, které jsme si pověsili v klubu. Zahráli jsme si na stolování, kdy jsme se snažili umístit na stůl správně všemožné příbory a skleničky, teď už víme, jak správně stolovat třeba v hotelu Hilton. Abychom si zpestřili konec týdne, uspořádali jsme si turnaj ve hře Umí prase lítat, ve které jsme si prověřili naše znalosti v oblasti zvířat.

V pondělí jsme si vyzkoušeli pečení Muffinů, které jsme si ozdobili a společně snědli. A ve čtvrtek jsme si pak prošli soudnictví ve věcech mládeže. Klienti už vědí, že i jejich přestupky mohou být potrestány.

Společně jsme si potom vyrobili koláž na naše měsíční téma a vystavili si ji v klubu. Vyzkoušeli jsme si i modelové situace konfliktů a společně jsme si říkali, jak se správně zachovat. Praktikantka Anežka si pro klienty připravila povídání na téma Etiketa a zvyky v cizích zemích, ke kterému nám připravila osmisměrku. A na rozpohybování jsme si zasoutěžili ve hře Pevnost Boyard, kde museli klienti překonat spoustu disciplín, za které dostávali nápovědy, které jim měli pomoci přijít na kód, který otevírá sejf s odměnou. Což se podařilo a klienti si mohli smlsnout na sladké odměně. Konec měsíce jsme zakončili výrobou čarodějnic, které jsme si v klubu vystavili.

Tým NZDM PoHoDa.

IMG_3208IMG_3215IMG_3226IMG_3232