Svět počítačových her v Relaxu

V únoru jsme v Relaxu měli oblíbené téma – svět počítačových her, kde jsme si povídali nejen o zábavném trávení volného času s počítačovými hrami, ale i o závislostech na nich. Naplánovali jsme hned dvě oslavy v klubu. První byla Valentýnská party a následující byla oslava druhých narozenin klubu.

Měsíc jsme začali zlehka, jelikož bylo pololetní vysvědčení, rozhodli jsme se, že si také rozdáme vlastní vysvědčení a oznámkujeme se v různých legračních disciplínách či každodenních činnostech. Po vysvědčení, v den pololetních prázdnin, nás v klubu čekala cesta za pokladem, který se klientům po rozluštění šifer podařilo najít.

V průběhu měsíce jsme si povídali o počítačových hrách, jejich vývoji, kladech, záporech a to zejména závislostech, kterou hraní může vyvolat. Společně jsme se zamýšleli nad tím, jak ideálně trávit volný čas bez počítače, padly návrhy jako trávení času s kamarády, sport nebo četba knih. Během povídání si klienti také mohli vyplnit dotazník na téma závislost na počítači, kde si pak každý ověřil, jak na tom se závislostí je. Různé hry a aktivity tento měsíc byly také ve stylu počítačových her, jako například připojení k internetu není k dispozici, kdy jsme soutěžili ve slavném dinosaurovi, který se objeví na domovské stránce, když nejde internet. Virtuální svět versus realita byla aktivita, kterou jsme rozvíjeli fantazii a schopnost argumentace klientů, protože jsme se pokoušeli myslet do budoucna, co by mohlo a nemohlo být reálné a proč.

Narozeninová oslava i Valentýnská party se nesly v duchu zábavy a dobrot, což je vlastně naprosto ideální kombinace! Pátky jsme v klubu využili k soutěžím. První pátek jsme měli na klubu již zmíněnou cestu za pokladem. Druhý pátek v měsíci jsme na klubu měli turnaji v kartách, respektive v oblíbeném prší. Další pátek proběhl na klubu víceboj, kdy mezi sebou klienti zdravě soutěžili. Na konec měsíce jsme měli netradiční pátek, který se nesl v duchu aktivity klientů. Aktivitu si mohli sami vymyslet, což mělo velký úspěch a klubové odpoledne nastavili dle svých představ. Nejprve začali sledováním filmu, poté pokračovali fotbálkem a na závěr tvořili postavičky z ruliček. Závěrem měsíce jsme ještě stihli tvořit klíčenky, panáčky z her či šperky z oblíbené FIMO hmoty.

Tým NZDM Relax

F clanek unor 3F clanek unor1F clanek unor2