V Exitu kvetla láska po celý červen

V měsíci červnu jsme se zaměřili na dospívání, vztahy, lásku a situace, které jsou s nimi spojené. A protože láska prochází také žaludkem, učili jsme se připravovat dobré jídlo a pití.

Začátek měsíce jsme zahájili tradičně diskotékou, tentokrát však v retro stylu. S klienty jsme se oblékli do retro šatů a pouštěli jsme si slavné hity časů minulých. Preventivní téma s názvem Láska je láska jsme otevřeli prostřednictvím povídání o dospívání. Klienti byli seznámeni s možnými problémy, které souvisí s dospíváním a také, kde hledat pomoc s jejich řešením. Na problémy spojené s dospíváním jsme navázali hráním scének, kdy klienti měli možnost vžít se do role rodiče, učitele nebo pracovníka klubu. Klienti se do svých rolí vžili velmi poctivě a snažili se, aby co nejlépe vyřešili danou situaci. Kromě zábavy jsme také s klienty situace probírali a diskutovali o nich.

V rámci programu proběhla i další povídání, tentokrát týkající se vztahu mezi dvěma partnery a vším, co tomu patří. Získané informace si klienti ověřili prostřednictvím zábavných vědomostních soutěží Riskuj! a Milionář. Vědomostní soutěže mají u klientů vždy velký ohlas a ani nyní tomu nebylo jinak. I když vítěz soutěží byl vždy jen jeden, nikdo nebyl proti, když si sladkou výhru vychutnali společně všichni zúčastnění.

Pátky jsme se věnovali milovníkům dobrého jídla a pití. Kvůli teplému počasí jsme se rozhodli umíchat exotické drinky. Všem se povedli tak, že by se za ně ani zkušení barmani nemuseli stydět. Následující týden jsme klienty připravili zapečené těstoviny a také jsme se rozhodli pro upečení dortu za vysvědčení. Klienti se o přípravu pokrmů velmi zajímali a nakonec jsme si je i společně vychutnali.

Již podruhé byl náš klub Exit nominován do soutěže o výtěžek z dobročinného bazárku pořádaného naší dobrovolnicí. S klienty jsme se rozhodli, že bazárek navštívíme. Cestou jsme potkali Rumcajse a Manku. Na bazárku jsme se zúčastnili hlasování, ale bohužel hlasů pro náš klub nebylo dostatek a výtěžek se nám získat nepodařilo, což ovšem nevadí a výhru přejeme vítězi.

Na konci měsíce v klubu také proběhla exkurze pro žáky 6. tříd ze 3. ZŠ Jičín. Žáci měli možnost se více dozvědět o tom, co vůbec nízkoprahový klub je, pro koho je určen a jaké služby nabízí. Žáci následně dostali dostatek prostoru k tomu, aby si prohlédli prostředí a vybavení Exitu. Doufáme, že klub někoho z exkurze zaujal a již brzy k nám zavítá.

18985462_1711509748859132_444946280_nÚvodní fotka článku