Motto:

„Dobrota se vrací za vrata dobrých“

(Perské přísloví)

Chcete vykonávat dobrovolnou činnost?

Kontaktujte nás: Věra Vaníčková, Tel.: 733 741 692, dobrovolnici@charitajicin.cz

Nebo vyplňte tento formulář pro dobrovolníky.

Co u nás můžete v rámci dobrovolné činnosti dělat?

• Můžete se podílet  na  našich dobrovolnických programech, jejichž seznam naleznete v pravém menu. Nabízíme celou škálu dobrovolnických aktivit pro studenty, ale i aktivní seniory.

V rámci těchto programů se nabízí:
  • Můžete navštěvovat staré a nemocné lidi. Povídat si s nimi, chodit na procházky, hrát s nimi třeba člověče nezlob se.....zkrátka obyčejné věci, které udělají neobyčejnou radost někomu, kdo je sám. Naši dobrovolníci chodí například do Oblastní nemocnice v Jičíně, nebo pracují v naší Charitní pečovatelské službě.

• Můžete pomáhat při práci s dětmi a mládeží v Nízkoprahovém klubu Exit, Nízkoprahovém klubu Pohoda a Nízkoprahovém klubu Relax.  Jedná se například o přípravu do školy nebo výuku čehokoliv populárního (break-dance, hip-hop, žonglování, výtvarné práce, divadlo, zajímavá beseda atd.).

• Můžete docházet do rodiny, kde dítěti  chybí babička nebo dědeček a předávat tak své zkušenosti a zároveň pomáhat rodičům.

• Přijít s něčím úplně novým, co by nás nenapadlo...:-)  Bude-li to v našich silách, vyjdeme rádi vstříc.

Co za to  získáte?

• Cenné životní zkušenosti.

• Setkáte se s neštěstím druhých lidí a zjistíte, že to je o něčem jiném, než když se na něj díváte večer ve zprávách.

• Potvrzení o své činnosti (vhodné pro uchazeče na vysokou školu, nebo pro budoucí zaměstnavatele).

Facebook Dobrovolnictví

Tyto aktivity podpořili: