Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka 2019

Ve dnech 4. – 6. ledna 2019 proběhla již tradiční Tříkrálová koleda, kterou každoročně začátkem roku organizuje Oblastní charita Jičín. ,, My tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujeme Vám,….“ znělo nejenom v ulicích města Jičína, ale také v Nové Pace, Hořicích, Lázních Bělohrad, Lomnici nad Popelkou, Železnici a přilehlých obcích.

Tříkrálová sbírka v Hořicích

„My tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujeme vám,….“ znělo v sobotu 5. ledna 2019 v ulicích města. V tento den jste se mohli setkávat se třemi králi nejen v ulicích, ale mnohé z Vás také navštívili ve Vašich domovech.

Benefiční Tříkrálový koncert na České televizi už tuto neděli

Nenechte si ujít přímý přenos Tříkrálového koncertu, který Charita Česká republika věnuje všem koledníkům, už tuto neděli 6. ledna od 18 hodin ČT1. Na Hudební scéně Městského divadla v Brně letos vystoupí skupiny Mirai, Zrní, Pavel Callta, Roman Dragoun s kapelou Futurum a Ilona Csáková. Moderovat bude sehraná dvojice Martina Kociánová a Jan Čenský. Během koncertu můžete podpořit Tříkrálovou sbírku odesláním dárcovské sms a uvidíte i reportáže o tom, kde „tříkrálové“ peníze pomáhají. Více také zde.

Tříkrálová sbírka 2019 začíná!!!

O víkendu 4.-6. ledna můžete potkat Tři krále v Jičíně, Hořicích, Nové Pace, Lomnici nad Popelkou, Lázních Bělohradu, Kopidlně, Libáni, Radimi, Dřevěnicích, Staré Pace, Úbislavicích, Vysokém Veselí, Milovicích, Střevači, Veliši, Železnici, Bradlecké Lhotě, Holíně, Ostružně, Úbislavicích, Bříšťanech...

Podzimní čas v Relaxu

„Komunikace je základ“, „Říjen praví – chraň si zdraví“ a „Společně proti předsudkům“. To jsou témata, kterým jsme se během podzimu v našem klubu věnovali. A co přesně se u nás v jednotlivých měsících dělo?

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.

Z léta do podzimu s Exitem

Jak to u nás v klubu probíhalo od srpna do října? Podařilo se nám nastartovat z prázdninového klidového režimu na školní rok? A jak se nám daří vyrovnat se s odchodem léta a příchodem podzimu? Můžeme konstatovat, že vše probíhá při nejmenším úspěšně.

Národní potravinová sbírka na Jičínsku.

V sobotu 10. listopadu 2018 proběhla na Jičínsku Národní potravinová sbírka. Jako tradičně se zapojil obchodní dům Tesco a letos již druhým rokem Billa v Hořicích. V Tescu v Jičíně se vybralo 716,7 kg potravin a 87,8 kg drogistického zboží. V Bille v Hořicích se vybralo 511,5 kg potravin a 63 kg drogistického zboží.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Pohodové prázdniny a vstup do nového školního roku

Měsíc červen se pro nás stal měsícem nauky o vztazích. V srpnu jsme se zaměřili na výlety a samostatnost při jejich plánování a zvládání. V září jsme společně s chutí vstoupili do nového školního roku.

Tříkrálová sbírka 2019