Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Národní potravinová sbírka na Jičínsku.

V sobotu 10. listopadu 2018 proběhla na Jičínsku Národní potravinová sbírka. Jako tradičně se zapojil obchodní dům Tesco a letos již druhým rokem Billa v Hořicích. V Tescu v Jičíně se vybralo 716,7 kg potravin a 87,8 kg drogistického zboží. V Bille v Hořicích se vybralo 511,5 kg potravin a 63 kg drogistického zboží.

Festival Setkání národů doprovodí výstava příběhů z Afriky

Zajímá vás, odkud pocházejí cizinci, kteří žijí mezi námi? Pak se vydejte v úterý 13. listopadu do hradeckého Adalbertina na festival Setkání národů. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění i kuchyně. V programu vystoupí indiánská skupina Chayag z Ekvádoru, tanečník Gerandy z Kuby, hudebník Camara z africké Guineje a další interpreti ze Sýrie, Vietnamu, USA, Ukrajiny, Ruska nebo Arménie. Festival doprovodí také výstava příběhů z osady Mayukwayukwa v Zambii, kde pomáhá i Charita ČR.

Pohodové prázdniny a vstup do nového školního roku

Měsíc červen se pro nás stal měsícem nauky o vztazích. V srpnu jsme se zaměřili na výlety a samostatnost při jejich plánování a zvládání. V září jsme společně s chutí vstoupili do nového školního roku.

Poděkování firmě Ontex Group.

Děkujeme firmě Ontex Group za darování dětských plen a dalších hygienických pomůcek. Darované věci pomáhají rodinám s dětmi, s kterými pracujeme na Semilsku.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Letní prázdniny v nízkoprahovém klubu Relax

Ani v létě jsme se v našem klubu nenudili. V červenci i v srpnu jsme se věnovali tématům, které úzce souvisí s letními měsíci. Dozvěděli jsme se nové informace ohledně stravování v horkých letních dnech a prohloubili své znalosti v oblastech bezpečného chování při letních aktivitách. Také jsme se věnovali tématu rizikových situací, které mohu o prázdninách nastat.

Doprava a cestování s Exitem

První prázdninový měsíc jsme se v klubu Exit věnovali dopravě a cestování. A co jsme se o cestování po Jičíně a okolí vše dozvěděli?

Prosba o pomoc pro maminku se třemi dětmi.

Prosíme Vás o pomoc pro těhotnou maminku v nouzi s dalšími 3 nezl. dětmi, kterou opustil její manžel.
Maminka žije s dětmi v malé garsonce v Nové Pace. Nejstarší dítě je předškolák a finanční situace i s ohledem na odchod manžela od rodiny není slavná.

Prosíme, darujte pračku.

Překáží Vám doma starší, ale funkční pračka? Darujte ji Charitní pečovatelské službě. Zavolejte, přejedeme si pro ní. Děkujeme! 737139089

SÍDLIŠTĚ "NA JIHU" OČIMA DĚTÍ

JAK VIDÍ DĚTI Z NZDM EXIT SÍDLIŠTĚ "NA JIHU" V JIČÍNĚ, KDE ŽIJÍ?