Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Letní prázdniny v nízkoprahovém klubu Relax

Ani v létě jsme se v našem klubu nenudili. V červenci i v srpnu jsme se věnovali tématům, které úzce souvisí s letními měsíci. Dozvěděli jsme se nové informace ohledně stravování v horkých letních dnech a prohloubili své znalosti v oblastech bezpečného chování při letních aktivitách. Také jsme se věnovali tématu rizikových situací, které mohu o prázdninách nastat.

Doprava a cestování s Exitem

První prázdninový měsíc jsme se v klubu Exit věnovali dopravě a cestování. A co jsme se o cestování po Jičíně a okolí vše dozvěděli?

Prosba o pomoc pro maminku se třemi dětmi.

Prosíme Vás o pomoc pro těhotnou maminku v nouzi s dalšími 3 nezl. dětmi, kterou opustil její manžel.
Maminka žije s dětmi v malé garsonce v Nové Pace. Nejstarší dítě je předškolák a finanční situace i s ohledem na odchod manžela od rodiny není slavná.

Financování domácí péče je neudržitelné. Sestry vstupují do stávkové pohotovosti

Finanční zajištění domácí zdravotní péče ze systému veřejného zdravotního pojištění je dlouhodobě nedostatečné. Jednotlivé Charity musí tuto službu dotovat z jiných zdrojů, například z výnosu Tříkrálové sbírky. „Domácí zdravotní péče poskytovaná celostátně Charitou kolabuje. Proto se připojujeme ke stávkové pohotovosti zdravotníků,“ říká Ludmila Kučerová, koordinátorka zdravotních služeb Charity Česká republika.

S Exitem o dopravě a cestování

Sbírka pro Michala

Pamatujete si na naší sbírku pro Michala? Dopadla dobře. Michal Vám všem moc děkuje za nový mechanický vozík!

Táhneme za jeden provaz!

Měsíc červen se nesl Relaxem ve znamení přátelství. Jak už název měsíce napovídá, učili jsme se spolu vzájemně vycházet a vážit si přátelství a našich přátel.

Aktivní PoHoDáři

Červen se pro nás stal měsícem sportu a různých volnočasových aktivit. Cílem měsíce bylo seznámit klienty s co nejvíce aktivitami, kterým se mohou během letních prázdnin věnovat.

S Exitem nezávisle o závislostech

Červen jsme v klubu Exit věnovali závažnějšímu tématu, konkrétně závislostem, se kterými se v dnešní době potýká stále více lidí. Nemluvili jsme jen o klasických drogách, ale i o jiných závislostech…