Tříkrálová sbírka 2019

Ve dnech 4. – 6. ledna 2019 proběhla již tradiční Tříkrálová koleda, kterou každoročně začátkem roku organizuje Oblastní charita Jičín. ,, My tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujeme Vám,….“ znělo nejenom v ulicích města Jičína, ale také v Nové Pace, Hořicích, Lázních Bělohrad, Lomnici nad Popelkou, Železnici a přilehlých obcích.

Tříkrálová sbírka v Hořicích

„My tři králové jdeme k Vám, štěstí, zdraví, vinšujeme vám,….“ znělo v sobotu 5. ledna 2019 v ulicích města. V tento den jste se mohli setkávat se třemi králi nejen v ulicích, ale mnohé z Vás také navštívili ve Vašich domovech.

Tříkrálová sbírka 2019 začíná!!!

O víkendu 4.-6. ledna můžete potkat Tři krále v Jičíně, Hořicích, Nové Pace, Lomnici nad Popelkou, Lázních Bělohradu, Kopidlně, Libáni, Radimi, Dřevěnicích, Staré Pace, Úbislavicích, Vysokém Veselí, Milovicích, Střevači, Veliši, Železnici, Bradlecké Lhotě, Holíně, Ostružně, Úbislavicích, Bříšťanech...

Podzimní čas v Relaxu

„Komunikace je základ“, „Říjen praví – chraň si zdraví“ a „Společně proti předsudkům“. To jsou témata, kterým jsme se během podzimu v našem klubu věnovali. A co přesně se u nás v jednotlivých měsících dělo?

Z léta do podzimu s Exitem

Jak to u nás v klubu probíhalo od srpna do října? Podařilo se nám nastartovat z prázdninového klidového režimu na školní rok? A jak se nám daří vyrovnat se s odchodem léta a příchodem podzimu? Můžeme konstatovat, že vše probíhá při nejmenším úspěšně.

Národní potravinová sbírka na Jičínsku.

V sobotu 10. listopadu 2018 proběhla na Jičínsku Národní potravinová sbírka. Jako tradičně se zapojil obchodní dům Tesco a letos již druhým rokem Billa v Hořicích. V Tescu v Jičíně se vybralo 716,7 kg potravin a 87,8 kg drogistického zboží. V Bille v Hořicích se vybralo 511,5 kg potravin a 63 kg drogistického zboží.

Pohodové prázdniny a vstup do nového školního roku

Měsíc červen se pro nás stal měsícem nauky o vztazích. V srpnu jsme se zaměřili na výlety a samostatnost při jejich plánování a zvládání. V září jsme společně s chutí vstoupili do nového školního roku.

Letní prázdniny v nízkoprahovém klubu Relax

Ani v létě jsme se v našem klubu nenudili. V červenci i v srpnu jsme se věnovali tématům, které úzce souvisí s letními měsíci. Dozvěděli jsme se nové informace ohledně stravování v horkých letních dnech a prohloubili své znalosti v oblastech bezpečného chování při letních aktivitách. Také jsme se věnovali tématu rizikových situací, které mohu o prázdninách nastat.

Doprava a cestování s Exitem

První prázdninový měsíc jsme se v klubu Exit věnovali dopravě a cestování. A co jsme se o cestování po Jičíně a okolí vše dozvěděli?

Prosba o pomoc pro maminku se třemi dětmi.

Prosíme Vás o pomoc pro těhotnou maminku v nouzi s dalšími 3 nezl. dětmi, kterou opustil její manžel.
Maminka žije s dětmi v malé garsonce v Nové Pace. Nejstarší dítě je předškolák a finanční situace i s ohledem na odchod manžela od rodiny není slavná.

Tříkrálová sbírka 2019