Pohodové prázdniny a vstup do nového školního roku

Měsíc červen se pro nás stal měsícem nauky o vztazích. V srpnu jsme se zaměřili na výlety a samostatnost při jejich plánování a zvládání. V září jsme společně s chutí vstoupili do nového školního roku.

První prázdninový měsíc jsme se věnovali vztahům. Hned na začátek jsme si vyrobili rodokmen, abychom měli větší přehled v příbuzenských vztazích. Jako každý měsíc, jsme se pustili do zdokonalování našeho kulinářského umění a připravili jsme si pizza šneky, které jsme si společně na klubu vychutnali. Nezapomněli jsme ani na společné povídání, při kterém jsme se věnovali měsíčnímu tématu – vztahům, jak přátelským, tak rodinným. Při pondělcích, které věnujeme většinou vyrábění a tvoření jsme si vyrobili origami, lapače snů a roztomilá zvířátka z filcu, kterými jsme si vyzdobili klub. Jelikož nám počasí přálo, byla by škoda toho nevyužít, proto jsme se vydali na nedaleké koupaliště Dachova, kde jsme si to náramně užili. S klienty jsme také v areálu klubu naplánovali vodní bitvu, abychom se ve velkých teplech osvěžili. Koncem měsíce jsme si zasoutěžili v oblíbené hře AZ-kvíz, kterou jsme zaměřili na měsíční téma, výherce neminula sladká odměna.

Druhou polovinu prázdnin jsme se zaměřili na téma výletů a jejich plánování, tak aby si klienti mohli na nějaký výlet sami vyrazit a byli dobře připraveni. Čtvrteční povídání bylo tedy zaměřené na téma stravování a pitný režim na letních cestách a také na to, co si s sebou nezapomenout vzít na výlet. Když jsme měli vše pečlivě nastudované, rozhodli jsme si nějaký výlet společně naplánovat. Uskutečnili jsme tedy návštěvu Flyzone v Hradci Králové, kde jsme si to patřičně užili. V srpnu jsme si také nezapomněli něco pěkného vyrobit. Začali jsme loutkami z ponožek, kde se ukázala naše kreativita. Loutkami jsme si nakonec vyzdobili náš klub. Následně jsme rozhodli ozdobit i sami sebe, proto jsme si upletli náramky přátelství různých barev a vzorů.

Září se neslo ve znamení nového školního roku, což bylo i naše měsíční téma. Společně jsme vstoupili do nového školního roku s akcí „Nuda? Neznáme…“, která se konala ve Smetanových sadech. Klienti se této akce mohli zúčastnit a zasoutěžit si v různých disciplínách. Zde se představil nejen náš klub, ale i spousta dalších organizací z okolí Hořic. Téma nového školního roku, jsme se snažili klientům co nejvíce odlehčit a zpříjemnit. Připravili jsme si pro ně legrační angličtinu či hudební výchovu, kde jsme si zasoutěžili v poznávání písniček. Také matematika

byla v duchu různých hlavolamů, kde jsme si vyzkoušeli logické myšlení zábavnou formu. Nejoblíbenějšími se ovšem staly přírodní vědy, při kterých jsme si vyzkoušeli různé experimenty, které měly velký úspěch. Nezanevřeli jsme ani na sport, proto jsme uspořádali fotbalový turnaj s panem místostarostou, který jsme si velmi užili. Po takovýchto výkonech jsme si na klubu připravili plněné košíčky, které nám velmi chutnaly. Konec měsíce jsme uzavřeli týdnem nízkoprahů, kterého se náš klub účastnil. Do klubu se mohl přijít kdokoliv podívat, také byl připravený program, do kterého se mohli klienti či návštěvníci zapojit. Celé léto i začátek školního roku jsme si moc užili a těšíme se na aktivity, které nás na klubu čekají na podzim.

Tým NZDM PoHoDa

foto1foto2foto3