Jak pomohla sbírka potravin v roce 2020
6. dubna 2021 Dobrovolníci

Jak pomohla sbírka potravin v roce 2020

V poslední době se v médiích objevují zprávy o pomoci různých skupin našich obyvatel, kteří se ocitli kvůli pandemii v nelehké situaci. Oblastní charita Jičín aktuálně zpracovala výsledky potravinové pomoci za rok 2020 na území okresu Jičín a zčásti na Semilsku.

Tabulka počtu podpořených rodin a osob jako jednotlivců bez ohledu na to, že se potravinová pomoc opakovala, ukazuje na celkem 76 podpořených rodin. Podpořená rodina je brána v průměru jako čtyř členná. Podpořené osoby v tabulce pod článkem jsou uvedeny jako jednotlivci.

Potravinovou sbírku včetně koordinace potravinové pomoci má na starosti Dobrovolnické centrum Oblastní charity Jičín. Jeho vedoucí Šárka Barešová například poukazuje na nárůst celkového objemu vydaných potravin: „V roce 2020 jsme jich ve spolupráci s vybranými organizacemi a institucemi vydali přes 5 tun! A v rámci dobré spolupráce s OD Tesco Jičín byly necelé 2 tuny potravin určené k okamžité spotřebě, např. čerstvé ovoce a zelenina, vejce, dětská výživa, nápoje apod.“

Aktuální POTRAVINOVÁ SBÍRKA proběhne v sobotu 24. 4. 2021. Více zde ...

Pozn. k tabulce: Jedná se o vydané potraviny získané z Potravinových sbírek, ze školních projektů a od Potravinové banky HK. V tabulce nejsou zahrnuty potraviny získané od potravinového řetězce Tesco Jičín.

Organizace

Podpořené rodiny

Podpořené osoby

Počet