Centrum Fialka

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi na Lomnicku a Semilsku.

O nás

Centrum Fialka Oblastní charity Jičín bylo založeno 1. ledna 2017. Kontaktní pracoviště se nachází v Lomnici nad Popelkou. Služba je poskytována v regionu Semilska a Lomnicka. Centrum Fialka je je registrovaným poskytovatele sociálně - aktivizační služby pro rodiny s dtmi dle zákona č. 108/2006 o sociálních službách.

Poslání služby

Pomáháme naplňovat základní potřeby dětí a podporujeme rodiny v jejich fungování.

Principy služby

Služba je poskytována zdarma a na základě dobrovolnosti ze strany klientů. Náš přístup je založen na respektu klienta a situace, ve které se nachází. Při řešení jeho problému mu chceme být především partnerem. Vždy pracujeme s ohledem na nejlepší zájem dítěte.

Komu pomáháme, cílová skupina

Jsme tu pro rodiny a páry, které očekávají narození ditěte nebo již žijí s nezaopatřenými dětmi, u kterých je jejich vývoj ohrožen v důsledku dopadu dlouhodobě krizové sociální situace.

S čím a jak pomáháme

Nabízíme pomoc a podporu rodinám s dětmi, které se ocitly v tíživé životní situaci a nedokáží nebo neumí si pomoci vlastními silami. Každá rodina řeší jiné potíže, ale nejčastěji řesíme následující oblasti:

Peníze, finance

• Dluhy
  • Sociální dávky
  • Hospodaření s pěnezi

Práce a bydlení

• Hledání práce
  • Lepší bydlení
  • Poradenství

Děti a domácnost

• Školní příprava
  • Vztahy v rodině
  • Oblečení, potraviny

Podpora a doprovody

• Jednání s úřady
  • Ochrana práv
  • Péče o zdraví

Jak pomáháme

Službu poskytujeme ambulatní nebo terénní formou dle potřeb a možnsotí rodiny. Vždy záleží na domluvě.

• Ambulatní forma - klient přijde za námi do Centra Fialka, kde v místnosti pro konzultace nabízíme potřebné soukromí a bezpěčí. K dispozici je i dětský koutek (viz. foto).
  • Terénní forma - naši sociální pracovníci přijedou za klientem domů nebo na smluvené místo (zpravidl škola, úřad, knihovna, lékaž, policie, ...)

Centrum Fialka

fialka_final_logotyp_60Husovo náměstí 36
Lomnice nad Popelkou 512 51

fialka@charitajicin.cz

Každé pondělí
8:00 - 12:00 a 13:00 - 16:00

je v kanceláři přítomen jeden pracovník.

Po předchozí domluvě jsme k dispozici
od pondělí do pátku od 7:00 - 19:00.

Naše pracovnice

Bc. Anna Česáková
vedoucí služby
vedouci.fialka@charitajicin.cz

Šárka Bezušková Střížková DiS.
sociální pracovnice

Mgr. Sofie Pokorná
sociální pracovnice, psychoterapeut

Bc. Zuzka Rutkovská
sociální pracovnice

Podporují nás

Služba je podpořena mimo jiné z prostředků Libereckého krajského úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí ČR.

liberecky-kraj-logo-0E8986554B-seeklogo.com           logoMPSV-c-sm         logo_alza   Logo Sedmihorky  vk-lvi-praha-id       mgc ctverec

Mapa ORP Semily