Záměry Tříkrálové sbírky 2023

• Oblastní charita Jičín

• Auta pro sociální služby - Pečovatelská služba, Centrum Fialka, DZR Rváčov - jedná se o spolufinancování nákupu nových aut, která rozšíří aktuální možnou terénní dostupnost služeb.

200 000 Kč
    • Podpora dobrovolnických aktivit - Cílem dobrovolnických projektů je rozvoj vzájemné občanské podpory ve společnosti a zlepšení povědomí o hodnotě i významu dobrovolnických aktivit. Našim záměrem je realizovat dobrovolnické programy zaměřené na pomoc dětem s jakýmkoli druhem znevýhodnění, na sociálně slabé rodiny s dětmi, seniory a lidem se zdravot. hendikepem. Vybraná částka půjde na mzdu koordinátorky, kancelářské potřeby, výtvarný a jiný materiál pro práci dobrovolníků s klienty v programech:
      • Dobrovolníci do zdravotnických zařízení.
      • Dobrovolníci do sociálních služeb.
      • Skupinová práce s dětmi a mládeží.

100 000 Kč
    • RváčOff - Domov pro lidi s poruchou autistického spektra. Vybraná částka půjde na vybavení terapeutické místnosti, která slouží pro zklidnění  klientů se záchvaty. Dále na vybavení zahrady: trampolína, zahradní nábytek, zahradní nářadí.

40 000 Kč
    • Přímá pomoc v regionech Jičínska, Novopacka, Hořicka a Semilska - Přímá pomoc je učená na zmírnění následků nenadálých krizových situací, které se přihodily lidem bez jejich přičinění, a které nemohou, nebo neumí řešit pouze vlastními silami. Jedná se zejména o rodiny s dětmi a staré lidi z regionů, kde působí Oblastní charita Jičín. Z prostředků se budou rovněž hradit náklady spojené s přímou pomocí (např. pohonné hmoty).

25 000 Kč
    • Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi na Semilsku - Pracovníci pomáhají sociálně slabým rodinám s dětmi řešit: péči o dítě (vhodné trávení volného času, příprava do školy, stravování, zapojení dítěte do domácích povinností atd.), péči o domácnost (úklid, finanční gramotnost atd.), komunikaci s veřejnými institucemi (škola, úřady, lékař atd.). To vše v terénu v rámci území ORP Semily. Finanční prostředky použijeme na nákup materiálů pro práci s dětmi, nájem, energie a pohonné hmoty.

45 000 Kč
    • Dar na realizaci humanitárních projektů v zahraničí - Projekty v Indii: kvalifikační kurzy pro nevyučené a nezaměstnané mladé lidi a dětské večerní vzdělávání v oblasti Bangalore, podpora nemajetných školáků a vysokoškolských studentů v oblasti Belgaum.

25 000 Kč
    • Mimořádné situace - Krytí nákladů vzniklých při odstraňování následků povodní, požárů apod. na území Královéhradecké diecéze.

15 000 Kč
    • Nízkoprahové kluby PoHoDa (Hořice), EXIT (Jičín) a Relax (Nová Paka) - Cílem klubů je zmírnit, nebo předejít rizikům, která jsou spojená se způsobem života dětí a mládeže, kteří nechtějí, nemohou, nebo neumí trávit svůj volný čas obvyklým způsobem. Jedná se děti a mládež, kteří jsou z nějakých důvodů ohroženi nebo zasaženi problémy v těchto okruzích: rodina, škola, kamarádi a vrstevníci, životní styl, zneužívání návykových látek, konfliktní chování, volný čas, fyzické a duševní zdraví, práce a brigády, sexuální chování, sociální dovednosti a životní hodnoty. Vybraná částka půjde na výtvarný a jiný materiál pro práci s dětmi a mládeží, vybavení pro volný čas, nájem a energie.

50 000 Kč