Chov včel a prodej medu

Med si můžete objednat

Zakoupit si ho můžete na adrese Vrchlického 824, Jičín, nebo Vám ho po domluvě přivezeme.

Náš med vytočený v roce 2018 získal od Výzkumného ústavu včelařského, s.r.o. certifikáty kvality s označením ČESKÝ MED. Jedná se o nejvyšší možné ocenění, jaké lze v ČR udělit. Máme z toho velkou radost a jsme hrdí na to, že Vám můžeme tuto kvalitu nabídnout.

Objednávky 2019 zde

O naší včelnici

Včelnice se nachází nedaleko Jičína v obci Lužany. Je umístěna na pozemních ovocnářské Farmy Rubín Lužany. Farma se rozkládá na 10 ha., kde je pěstováno ovoce v bio kvalitě. Takové prostředí našim včelám velmi svědčí.  Blízko včelnice jsou také listnaté i jehličnaté lesy, které dávají v příznivých dobách medovicový med.

Proč jsme začali chovat včely, se můžete dozvědět ZDE.

Naše ceny

• Med květový 950 g............................140 Kč
  • Med květový 490 g............................ 80 Kč

(Obvykle má bílou až světle žlutou barvu s nádechem zavařených hrušek. Vytáčíme zhruba koncem května a může obsahovat nektar jabloní, třešní, hrušní, řepky, slivoní, pampelišek...)

• Med smíšený, nebo medovicový 950 g........................... 160 Kč
  • Med smíšený, nebo medovicový 490 g............................80 Kč

(Smíšený med mívá zlatavou barvu jako med z pohádky. Čistý medovicový med má barvu hluboké letní noci a je ho většinou málo. Vytáčíme zhruba koncem června nebo začátkem července a může obsahovat nektar z malin, ostružin, lípy, akátu, medovici....)

Rozšířené mýty o medu a včelách:

• Tmavý med je lepší, než světlý.
  • Tmavý (lesní) med pochází z lesa.
  • Med nosí včela do úlu v košíčkách, které má na nožičkách.
  • Med kazí zuby.
  • ...a jedna nepříjemná pravda o stále tekutém medu, který Vám nabídnou například v hotelu při snídani na "švédském stole". Med bývá v malých jednorázových baleních, stejně jako se dává např. marmeláda.

Naše včelařské zásady

• Nikdy našim včelám nebereme všechen med. Na zimu je pouze přikrmujeme. Snažíme se tak zachovávat rovnováhu mezi tím, co potřebují ony, a co od nich chceme my. Včely tak mohou lépe bojovat s různými nemocemi, a jsou na jaře vitálnější a silnější.
  • Každý rok vytavíme třetinu plástů v plodištních nástavcích. Staráme se tak spolu se včelami o čistotu a hygienu v úlu. Tím napomáháme lepšímu zdravotnímu stavu včelstev.