Tříkrálová sbírka 2020

Vysoké Veselí22 613 Kč
Železnice526 509 Kč
Koleda celkem119509 993 Kč
Rozpečetěno 119 z 119 (100%) úředně zapečetěných pokladniček.

banner_dekujeme_1180x490_150dpi

Již tradičně patří k novoročním událostem Tříkrálová koleda. Stejně tak tomu bude i začátkem roku 2020, kdy skupinky koledníků vyrazí sbírat malé dary, díky nimž se mohou dít velké věci. Možná dorazí i k Vám. Nezavírejte před nimi dveře, prosím. Nikdy nevíte, komu může Váš dar pomoci.

Sbírka proběhne na Jičínsku o víkendech 4. – 12. ledna 2020 v Jičíně, Holíně, Ostružně, Střevači, Veliši, Radimi, Dřevěnicích, Železnici, Bradlecké Lhotě, dále pak v Nové Pace, Staré Pace, Úbislavicích, Hořicích, Bříšťanech, Milovicích, Kopidlně, Libáni, Vysokém Veselí, Lázních Bělohrad  a v Lomnici nad Popelkou.

Výtěžek sbírky je určen na podporu služeb pro rodiny s dětmi, na dobrovolnické aktivity a Nízkoprahové kluby pro děti
a mladistvé, na přímou pomoc v regionu, na sociálně aktivizační služby, na individuální pomoc v akutní nouzi. Část výtěžku putuje na realizaci humanitárních projektů v zahraničí.

Chcete koledovat s námi? Vyplňte prosím tento formulář.

Rychlé informace na telefonech:

• 733 741 692 - Šárka Barešová, koordinátorka sbírky
  • 605 521 429 - David Rejlek, ředitel

Smysl sbírky není pouze ve vybírání peněz.

Je také o osobním kontaktu s lidmi. Je to o tom, že k Vám přijdou lidé a popřejí Vám hezký Nový rok. „….štěstí, zdraví vinšujeme Vám…“ se zpívá v tříkrálové koledě. A věřte, že když to koledníci zpívají, myslí to doopravdy.

A tak, až k Vám přijde skupinka tříkrálových koledníků, neodmítejte je prosím. Nežebrají. Dávají Vám příležitost podat pomocnou ruku a nabízí Vám obyčejné lidské setkání.

Falešní koledníci - prosíme, volejte ihned policii.

Skupinku koledníků doprovází vždy vedoucí, který se Vám musí prokázat platnou průkazkou – pověření ředitele Charity ČR a platným občanským průkazem. Číslo průkazky musí být shodné s číslem pokladničky. Ta musí být zapečetěná obecním (městským) úřadem a opatřená logem charity.

Pokud tomu tak není, prosíme volejte ihned městskou, nebo státní policii.

Pokud potkáte koledníky v hospodě, jde téměř jistě o koledníky falešné!!!