Celorepubliková TKS 2024 sečtena a podtržena
5. února 2024 Novinky

Celorepubliková TKS 2024 sečtena a podtržena

Celorepublikové sčítání Tříkrálové sbírky je u konce!
Štědří dárci letos věnovali na dobročinné účely celkem 172,57 milionů korun, což je zatím nejvíce v historii této sbírky. Největší podíl na tom mají koledníci – ti do více než 27 600 pokladniček vykoledovali celkem 165,23 milionů korun.

Poděkování patří všem dobrovolníkům, zejména dětem, mládeži a dospělým organizátorům této tradiční akce. A samozřejmě také druhé straně sbírky, všem štědrým dárcům za jejich finanční příspěvky. Díky tomuto skvělému výsledku bude moci charita účinně pomáhat lidem v nouzi, protože právě jim je výnos Tříkrálové sbírky určen.

Sbírka má obecně také výchovnou rovinu. Jsme rádi, že se přihlásili i sami mladí lidé, že dokázali využít svůj volný čas smysluplně. Zapojením do sbírky se nejmladší generace učí být solidární a pomáhat druhým, což je v dnešní době nejdůležitější.

Koledování K+M+B se zapečetěnými charitními pokladničkami v ulicích sice skončilo, ale je tu stále možnost finančně přispívat do Tříkrálové sbírky po celý rok, například přes online koledu na webu Tříkrálové sbírky.
Konkrétnější informace naleznete na https://www.trikralovasbirka.cz/.