Aktuálně

Na pomoc Německu po ničivých povodních zřizujeme finanční sbírku
22. července 2021 Charita Česká republika

Na pomoc Německu po ničivých povodních zřizujeme finanční sbírku

My z Charity jsme v myšlenkách s našimi kolegy z Německa, kteří vytrvale pomáhají s odstraňováním následků mohutných záplav, které v minulém týdnu zasáhly západ země. Charita Německo pro nás dlouhodobě představuje velmi důležitého partnera. V minulosti nás finančně i materiálně podpořila, například při velkých povodních, a v 90. letech nám významně pomohla vybudovat strukturu po revoluci obnovovaných Charit. I díky ní jsme se dostali na vysoce profesionální úroveň, na které dnes jsme. Panuje mezi námi mnohaleté partnerství, kterého si velmi vážíme.

Výroční rozhovor
22. července 2021 Novinky

Výroční rozhovor

Oblastní charita Jičín letos slaví 15 let od založení. V následujícím výročním rozhovoru s naším panem ředitelem se dozvíte možná věci z historie i současnosti, které jste netušili :)

SASanka v Nové Pace pomáhá
15. července 2021 Sociálně aktivizační služby

SASanka v Nové Pace pomáhá

Centrum SASanka působí v Nové Pace již 3 roky. Jde o službu Oblastní charity Jičín, která pomáhá v Nové Pace rodinám s dětmi. Že jde o pomoc potřebnou, dokazuje i následující příběh.

Letní doučování v našich klubech
12. července 2021 Nízkoprahové kluby

Letní doučování v našich klubech

Všechny naše nízkoprahové kluby pro děti a mládež nabízejí letní doučování pro podzimní opravy a reparáty. Využijte této příležitosti a zastavte se u nás, nebo o této možnosti řekněte ostatním. Je to zdarma!

Dobrá věc se podařila
5. července 2021 Sociálně aktivizační služby

Dobrá věc se podařila

Některé neveselé příběhy mají snad i šanci na lepší konce. V jarních měsících se na charitní Centrum Fialka obrátila paní Dana. Byla v těžké životní situaci. Kvůli domácímu násilí se odstěhovala se od svého manžela společně se dvěma malými dětmi do městského bytu.