Aktuálně

I nyní jsme s vámi
1. března 2021 Novinky

I nyní jsme s vámi

Další nouzový stav a omezení vyhlášená od 1. března nastavují nová pravidla i pro fungování naší Oblastní charity. Důležité ale je, že jsme stále s vámi a neváhejte se na nás obracet, pokud potřebujete pomoci.

Prádlomobil
1. března 2021 Prádelna Veronika

Prádlomobil

Sociální podnik Veronika Oblastní charity Jičín rozšířil své aktivity o další zajímavou a užitečnou službu. V návaznosti na své prádelny v Jičíně a Libáni nově nabízí bezplatný svoz prádla pro jednotlivce a domácnosti.

Výzva vládě: Charita znovu žádá o nekrácení Evropského sociálního fondu
22. února 2021 Charita Česká republika

Výzva vládě: Charita znovu žádá o nekrácení Evropského sociálního fondu

Vláda České republiky na svém zasedání 22. února 2021 naposledy projedná alokaci ESF+ a návrh Pravidel pro spolufinancování, jak jej předložilo Ministerstvo financí. Nyní je tedy poslední šance její dosavadní rozhodnutí zvrátit. Napsali jsme proto novou výzvu české vládě.

Poděkování od Tří králů
22. února 2021 Dobrovolníci

Poděkování od Tří králů

Letošní koleda Tří králů byla výjimečná v mnoha ohledech. Koledníci nemohli přinést své požehnání do vašich domovů a nemohli osobně koledovat pro dobrou věc. Snažili se alespoň virtuálně na www.trikralovasbirka.cz a moc děkují za vaši přízeň.

Charita oslovila starosty s nabídkou pomoci
15. února 2021 Novinky

Charita oslovila starosty s nabídkou pomoci

Oblastní charita Jičín oslovila na konci ledna starosty okolních obcí s nabídkou finanční jednorázové pomoci lidem, kteří se dostali z důvodu pandemie Covid-19 do vážných problémů. Aktivně obeslala starosty zejména proto, že právě oni mají často velmi dobrý přehled o rodinách ve svých obcích, které nyní řeší vážné existenční problémy.