Aktuálně

Pomůžeme klientům charitní pečovatelské služby?
26. dubna 2021 Pečovatelská služba

Pomůžeme klientům charitní pečovatelské služby?

V roce 2021 slaví Oblastní charita v Jičíně 15 let od svého založení. Charitní pečovatelská služba byla jednou z prvních služeb, které jičínská charita nabízela. Dnes jde o velmi respektovanou a současně poptávanou službu. Její kapacita je naplněna na 100% a další zájemci se ozývají.

Daránek dětem: Bezpečí pro ty nejmenší
3. května 2021 Charita Česká republika

Daránek dětem: Bezpečí pro ty nejmenší

Kačence je sice teprve dvanáct, ale šrámů na duši už utržila bezpočet. Před otcem, hrubiánem, který všechny peníze na živobytí propil a prokouřil, nakonec musela s maminkou a třemi sourozenci utéct. Bezpečné útočiště našli v azylovém domě pro matky s dětmi v krajském městě. Kačenka mamince ze všech sil pomáhá, aby nebyla na čtyři děti sama. Je ale hodně citlivá a to, co má za sebou, ji pochopitelně poznamenalo.

Rekonstrukce na Rváčově
3. května 2021 Novinky

Rekonstrukce na Rváčově

Přinášíme vám první fotogalerii z rekontrukce buducího Domova pro osoby autistického spektra na Rváčově.

Rekordní sbírka potravin v Jičíně
29. dubna 2021 Dobrovolníci

Rekordní sbírka potravin v Jičíně

Dobrovolnické centrum Oblastní charity již tradičně koordinovalo jarní Sbírku potravin v Jičíně. Podle vyjádření vedoucí centra Šárky Barešové se tentokrát vybralo rekordní množství trvanlivých potravin a drogerie. Konkrétně před 2 tuny!

Daránek dětem: Život těch nejmenších v azylovém domě
26. dubna 2021 Charita Česká republika

Daránek dětem: Život těch nejmenších v azylovém domě

Rostíkovi je pět let a většinu života prožil v azylových domech. V tom současném bydlí s maminkou a mladším bratrem Tomáškem teprve krátce. Oba kluci jsou moc šikovní a rádi si hrají s ostatními dětmi. Spoustu času tráví venku na zahradě nebo na blízkém hřišti, ale lítostivě pokukují po dětech, které se tam prohánějí na kole, koloběžce nebo na odrážedle.