Sbírka pro Česko příběh #3

Dnes přinášíme třetí příběh z našeho seriálu z doby koronavirové. I zde významně pomohla Sbírka pro Česko, kterou organizovala Charita ČR a kterou jsme využili pro rychlou a efektivní pomoc rodině v nouzi.

Čtyřčlenná rodina ze Semilska přišla kvůli propouštění v době nouzového stavu o příjem tatínka a tím i o hlavní položku ve svém rodinném rozpočtu. Podali si žádost o dávky státní sociální podpory a následně i hmotné nouze. Vzhledem ke špatné komunikaci s bývalým zaměstnavatelem a byrokratickým průtahům to ale všechno nešlo úplně hladce a rodina se ocitla v situaci, kdy už nevěděla kudy kam a neměla peníze na jídlo ani nájem. Oblastní Charita Jičín operativně zajistila pro rodinu potravinový balíček a společně jsme pak zažádali o příspěvek ze Sbírky pro Česko.

Díky finančnímu příspěvku na nájem a potraviny se rodina pomalu staví na vlastní nohy. Tatínek se snažil najít si stabilní zaměstnání. Od září nastoupil na trvalý pracovní poměr, do té doby zajišťoval rodině alespoň nějaký příjem příležitostnými brigádami.

Zároveň s rodiči spolupracujeme na zvyšování jejich finanční gramotnosti a schopnosti řádně, včas a efektivně komunikovat s úřadem, zaměstnavatelem a dalšími institucemi tak, aby měli svoje záležitosti v pořádku a dokázali své potíže řešit sami.

Centrum Fialka
Husovo nám. 36, Lomnice nad Popelkou, 512 51