Divadelní benefice pro Veroniku
26. října 2022 Novinky

Divadelní benefice pro Veroniku

Oblastní charita Jičín ve spolupráci se ZUŠ Jičín a KZMJ vás zve v úterý 22. listopadu 2022 na Divadelní benefici pro Veroniku.

Veronika je integrační sociální podnik, který zaměstná lidi s postižením a dává jim šanci pracovat. Smyslem benefice je prezentovat Veroniku a její účel širší veřejnosti a případný výtěžek z dobrovolného vstupného bude použitý na další rozšiřování podniku. Nejde o firmu založenou soukromníkem kvůli dotacím, ale o subjekt 100% vlastněný Oblastní charitou, založený kvůli lidem. Hlavní a nejviditelnější součástí podniku jsou provozy prádelen a sběren čistírny v Jičíně a Libáni.

Hlavním kulturním programem bude divadelní hra ROMANCE s písněmi na motivy básní Františka Hrubína. Účinkují v ní studentky a studenti ZUŠ Jičín, scénáristkou i autorem hudby jsou pedagogové z této školy.

V rámci doprovodného programu bude možné zhlédnout také výstavu Diecézní charity Hradec Králové a benefice bude současně oslavou 100 let Charity ČR.

Více informací postupně najdete na https://jicin.charita.cz/socialni-podnik/benefice-2022/

Sociální podnik Veronika

Bc. David Jung
vedoucí sociálního podniku

tel.: 730 174 475
pradelna@charitajicin.cz
www.pradelna-jicin.cz

• Prádelna a sběrna čistírny JIČÍN
    Kosmonautů 833  (ve Věžáku) - v rekonstrukci !!!
    tel.: 734 392 813
  • Prádelna a sběrna čistírny LIBÁŇ
    T.G.Masaryka 96 (Domov pro seniory)
    tel.: 731 630 675