S Exitem vplouváme do jarního období
13. května 2019 Novinky

S Exitem vplouváme do jarního období

Únorové období proběhlo ve znamení lásky, rodičovství a mateřství. V Exitu jsme začali povídáním na téma Valentýn a hodnoty vztahů. Nechyběla ale ani prevence a povídání o bezpečném sexu a vážné téma o rodičovství a mateřství, které jsme dlouho s klienty probírali, a společně diskutovali o vzájemných poznatcích. Svoje znalosti a postřehy jsme si vyzkoušeli v kvízu, ve hrách Člověče nezlob se, srdíčkované a spojovačce. Naši tvořivost jsme projevili ve výrobě Valentýnky pro zamilované a Valentýnském pudingu, na kterém jsme si společně pochutnali. Měsíc únor, jsme na závěr pro odpočinutí od každodenních starostí, zakončili společným uspořádáním diskotéky, kterou jsme si všichni společně užili, a mohli se odreagovat.

Březen jsme věnovali tématu Karnevalu. Svoje znalosti a vědomosti jsme si vyzkoušeli v karnevalovém kvízu plných záludných otázek, který klienti zvládli výborně. Zručnost a kreativitu jsme využili ve výrobě karnevalových masek a vaření barevných kompotových košíčků. V karnevalovém bálu v maskách, kde jsme se všichni společně pobavili, jsme s klienty vyhodnotili nejzajímavější masku a výherce odměnili sladkou odměnou. Společně jsme si také popovídali na téma karneval a poznávání nových kultur. Vše jsme zakončili pobytem venku na čerstvém vzduchu a volnou zábavou klientů na klubu.

Jaro nás v Exitu baví, takovým tématem jsme se zabývali v měsíci dubnu. Ničím lepším jsme nemohli začít než procházkou do jarní přírody v doprovodu pejsků. Procházky, venčení, venkovní aktivity a hry nás provázely celým měsícem. Zaměřili jsme se i na tradice v dubnu a to hlavně na Velikonoce. Klienti prokázali svou zručnost v barvení vajíček, výzdobě klubu i vyrábění a aranžování jarních květin. V polovině měsíce se v Exitu uskutečnila pěkná beseda na téma Těžké životní situace, kterou si pro nás připravila dobrovolnice z Dobrovolnického centra a její kamarád. K jarnímu období patří i vhodné oblékání, jarní únava a alergie. Tyto témata jsme krásně probrali a dozvěděli jsme se i něco nového a zajímavého. Své znalosti jsme aplikovali ve velikonočním kvízu, který se povedl všem zúčastněným. Abychom si trochu odpočinuli od jarních aktivit, hráli jsme kulečník, hru Zrcadlo a zpívali. Jak jsme krásně začali, tak jsme i krásně skončili měsíc duben u povídání o pálení čarodějnic.