Tříkrálová koleda 2020
12. prosince 2019 Novinky

Tříkrálová koleda 2020

Již tradičně patří k novoročním událostem Tříkrálová koleda. Stejně tak tomu bude i začátkem roku 2020, kdy skupinky koledníků vyrazí sbírat malé dary, díky nimž se mohou dít velké věci. Možná dorazí i k vám. Nezavírejte před nimi dveře, prosím. Nikdy nevíte, komu může váš dar pomoci. Více zde ...

Sbírka proběhne na Jičínsku o víkendech 4. – 12. ledna 2020 v Jičíně, Holíně, Ostružně, Střevači, Veliši, Radimi, Dřevěnicích, Železnici, Bradlecké Lhotě, dále pak v Nové Pace, Staré Pace, Úbislavicích, Hořicích, Bříšťanech, Milovicích, Kopidlně, Libáni, Vysokém Veselí, Lázních Bělohrad  a v Lomnici nad Popelkou.
Nejvíce koledníků vyjde do ulic v sobotu 4. ledna 2020.

Smysl sbírky není pouze vybírání peněz.

Až k vám přijde skupinka tříkrálových koledníků, neodmítejte je prosím. Nežebrají. Dávají vám příležitost podat pomocnou ruku a nabízí Vám obyčejné lidské setkání.

Jde také o osobní setkání s lidmi, kteří vám popřejí hezký Nový rok. V tříkrálové koledě se zpívá: „My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví vinšujeme vám…“. A věřte, že když to koledníci zpívají, myslí to doopravdy.

Kam půjdou finanční prostředky v roce 2020?

Významná část vybraných prostředků půjde na nákup nového automobilu pro terénní práci našich kolegů ze sociálně aktivizačních služeb, kteří se věnují rodinám s dětmi.

Chcete koledovat s námi?

Vyplňte prosím formulář pro koledníky na našem webu.

Rychlé informace získáte zde:

• 733 741 692 - Šárka Barešová, koordinátorka sbírky
  • 605 521 429 - David Rejlek, ředitel

Falešní koledníci? Volejte ihned policii.

Skupinku koledníků doprovází vždy vedoucí, který se Vám musí prokázat platnou průkazkou – pověření ředitele Charity ČR a platným občanským průkazem. Číslo průkazky musí být shodné s číslem pokladničky. Ta musí být zapečetěná obecním (městským) úřadem a opatřená logem charity

• Pokud tomu tak není, volejte městskou nebo státní policii.
  • Pokud potkáte koledníky v hospodě, jde téměř jistě o koledníky falešné!

Kompletní tisková zpráva zde