Ochranné obleky v akci
20. dubna 2021 Novinky

Ochranné obleky v akci

Často si na našich poradách připomínáme, že když nás někdo osloví s problémem, nikdy by neměl odcházet bez pomoci. A to, i když sami tu pomoc například danému člověku neumíme poskytnout, musíme ho nasměrovat tam, kde mu pomohou.

Nedávno se na nás obrátili obyvatelé jedné malé obce, tak trochu vyloučené sociální lokality. Vícero rodin zde bylo pozitivních na covid-19 a oslovená obec neměla kapacitu jim zajistit například potřebné nákupy. Bylo třeba jednat rychle a tak se zaměstnanci našeho centra SASanka rozhodli po své práci tyto nákupy zajišťovat sami. Vypůjčili si několik ochranných obleků od našich pečovatelek, kde je používají již standardně celý rok a vyzkoušeli si jaké to je. Jedna kolegyně obvolala dané domácnosti, druhá sestavila nákupní seznamy. Při samotném předání nákupů pak přišly na řadu již v titulku zmíněné ochranné obleky.

Tentokrát jsme tedy pomohli díky dobrovolnickému nasazení našich kolegyň a kolegů. A zase si o něco více vážíme všech, kteří ochranné obleky používají každý den již mnoho měsíců.

Oblastní charita Jičín I 17. listopadu 861 | Jičín 506 01
www.charitajicin.cz I  facebook  I  YouTube

Charitní pečovatelská služba
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi
Nízkoprahové kluby pro děti a mládež
Dobrovolnické centrum
Sociální podnikání - prádelna, prodej medu

Naše poslání od roku 2006
Již 15 let pomáháme lidem v hmotné, sociální, duševní a duchovní nouzi bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti nebo náboženskému vyznání.